Makan-makan,

Sambal Kering Bilis

December 22, 2016 Ibu Dilah 0 Comments

Assalamualaikum

Pernah tak korang rasa boring jer kalua makan makanan lebih kurang je tiap-tiap hari.. lagi-lagi kalua kat opis tu.. makanan kat kantin kadang so-so jer.. tapi sebab nak jimat beli la jugak kannnn.. haha.. kalau makan kat luar tiap2 hari boleh bocor jugak poket hakak kannnn.. hehehe..

Macam tu jugak la Dilah rasa.. sama ada kat opis atau kat rumah.. kadang kat rumah masak simple2 jer.. dah tu tak leh masak pedas-pedas sangat sbb ada budak kecik kann… nak masak banyak lauk mcm tak gigih pulak kan balik keje penat nak melayan si kecik lagi.. so masak yg simple2 jer 1 lauk or 2 lauk gitewww…


Tapi skrg Dilah dah ada solution kepada masalah Dilah ni.. hahaha.. solution ko.. kehkehkehhhh… dalam 2 bulan lepas ada sorg member ni share pasal Sambal Kering Bilis ni.. so Dilah beli la.. nak try jugak.. mula-mula beli 2 botol, 1 botol letak kat opis, 1 lagi letak kat rumah…


So bermula dari tu kalau Dilah ‘tapau’ makanan kat kantin ni memang Dilah makan ngan sambal bilis ni.. Memang menambah selera betul… pastu bila dilah berDIET sekejap aritu pun still makan ngan sambal ni jugakkk… lagi-lagi nak variasikan ‘makanan diet’ tu kan… kalau tiap-tiap hari makan telur rebus tu jer memang tak lalu la oiii… so bila lawan ngan sambal ni memang laju la makan.. kadang2 epal hijau + sambal bilis, kadang2 timun jepun ngan sambal bilis.. dan macam2 menu lagi.. memang TERANGKATTT bebbb… sedap dan pedasss meletoppppp!!! hahahaha




Bila makan kat opis tu kawan2 pun rasa-rasa jugak sambal bilis ni.. so diorg pun nak order… makin lama makin ramai yg order… sampai dah 3-4 batch kitorg order.. La ni Dilah jadi agen terus.. boleh open order untuk org lain pulak.. tak terhad untuk kawan opis jer… so kalau korang nak try boleh la order yer..


Masa mula-mula beli dulu bila suruh Ayah Wan rasa dia tak nak.. dia tak suka.. tapi sejak awal bulan ni dia try makan sekali past uterus addicted weiiii… siap ratah macam tu jerrrr… boleh pulak dia cakap mcm ‘dadah’ sambal kering bilis ni.. hahaha.. amboiiii sangat yeee… tula, lain kali jangan jual mahal bila kite suruh makan.. la ni dia pulak yg addicted.. over tau Ayah Wan niiii.. hahaha…


So sape2 yg berminat nak try boleh la roger2 Dilah k.. stock amat terhad.. biasanya bila amik stok lepas 2,3 hari terus habis..  so sape cepat dia dapat.. kalau takde stok boleh booking dulu…

Sambal Kering Bilis
Pedasss Meletoppppp!!!!

Whatsapp 012-7275531 (Dilah)
Untuk whatsapp sahaja okehhh…

Sambal Kering Bilis
Pedasss Meletoppppp!!!!



You Might Also Like

0 comments: