#31dayschallengebyjdtblogger,

31 Days Challenge by JDT Blogger - Day 4

January 09, 2017 Ibu Dilah 4 Comments


Assalamualaikum

Apa ada dalam beg??

Ok.. dah masuk hari ke-4 Dilah mengikuti 31 Days Challenge by JDT Blogger.. tajuk hari ni "apa ada yg beg". Jom kite tengok apa yg ada dalam beg Dilah ni..

Dilah ni jenis tak suka beli banyak2 barang.. maksudnya, kalau kasut cuma ada 1 je kasut yg dilah akan pakai setiap hari.. takde beli banyak kasut yg boleh match kan dgn event tertentu.. tu contohnya la..

Sama jugak mcm handbag.. beberapa tahun lepas kalau birthday kadang teringin nak beli handbag baru.. tapi pakai sekejap jer, then simpan... sbb apa?? Sbb maybe handbag tu bukan betul2 taste Dilah dan jugak kalau taste pun tp mcm sesuai digunakan utk masa2 tertentu jer...

So dalam 2,3 tahun lepas Dilah dah x beli handbag lagi dah.. Dilah just beli sling bag yg Dilah boleh pakai bila2 masa jer.. pegi opis, keluar berjalan dgn family.. memang pakai beg tu jer la.. 😂😂😂

Ok.. pandai dah mukaddimah pakai beg ni.. hahaha.. back to topic, apa yg ada dalam beg??


1) purse 
- benda wajib ni.. kad2 pun semua letak dlm ni..

2) handphone 
- xde dalam gambar sbb tgh guna amik gambar ni.. hahaha

3) beg make up
- beg ni baru 4, 5 bulan diwujudkan... sebab apa?? Sbb sebelum ni Dilah x pakai make up sgt pun.. kalau keluar pun pakai bedak baby jer... kahkahhh... tp biasa la, bila nak raya konon nak gojes la sikit, tu yg baru beli bb cushion la, lipstik la..dan mcm2 lagi.. sudahnya dah byk pulak barang make up..

4) Note book
- ni utk catat barang2 penting spt order customer, barang2 yg nak dibeli bila keluar.. san mcm2 lagi.. kadang dah buat note kat hp tp still nak catat lagi.. hihi

Ok.. tu jer la yg ada dlm beg Dilah.. kite sambung lagi tajuk utk hari ke 5 ye..

#31dayschallengebyjdtblogger
#jdtblogger

You Might Also Like

4 comments:

  1. kita pun join. Tapi ketinggalan kapal -,- hahaha.

    ReplyDelete
  2. terbaik

    http://muslimahsejati96.blogspot.my/2017/01/31-days-challenge-day-4.html

    ReplyDelete
  3. simple tapi padat juga tu isi dalam setiap beg,,hihi

    ReplyDelete
  4. nice :D

    *a visit from: http://edrinazulkafli.blogspot.my/2017/01/day-4-ada-apa-dalam-beg-oo.html

    ReplyDelete