#31dayschallengebyjdtblogger,

31 Days Challenge by JDT Blogger - Day 11

January 15, 2017 Ibu Dilah 1 Comments




Assalamualaikum

Pengalaman Bercinta

Semalam cerita pasal kawin, arini diberi tajuk pengalaman bercinta pulak… adoiii.. kena korek la rahsia percintaan Dilah ngan Ayah Wan ni.. ni yg segan nak citer ni.. hahha

Actually kitorg kenal antara satu sama lain kat tempat kerja.. Tempat kerja pertama Dilah selepas grad dulu.. tu pun hampir 8 bulan kot menganggur.. haha.. bila dah dapat kerja excited la sangat.. Company yg Dilah keje tu kecik jer, kilang kecik kat area Desa Cemerlang.. kat situ la Dilah jumpa Ayah Wan.. time tu dia pun baru jer sebulan kot kerja kat situ.. so sama2 baru la..

Kerja kat company tu boleh tahan teruk jugak la.. biasala, company kecik pastu company **na pulak tu kannn, so memang boss kerah tenaga kitorg kaww kaww la.. tiap2 hari OT balik lambat.. mcm ayah wan lagi la lambat balik.. Dilah at least kul 9 or 10 dah balik.. tp penah gak sampai kul 12 mlm..

Disebabkan everyday kitorg OT.. sabtu pun kadang keje.. so time keje kat situ kitorg takde life langsung.. mcm tak tau apa2 pasal dunia luar.. biasanya dlm kul 6ptg mcm tu kitorg berlima termasuk ayah wan akan keluar rehat kejap, early dinner kat mamak.. then masuk opis balik sambung keje.. kalau ada keje urgent diorg akan stay sampai kul 2, 3 pagi.. tu yg cakap keje kat situ takde life.. tak sempat nak tengok berita dan internet.. balik rumah rehat dan tidur.. tu jer la…


So nak dijadikan cerita, bila dah kerap sangat bersama mula la berputik perasaan suka tu… aawwww.. so setelah beberapa bulan kenal, Ayah Wan ajak pegi rumah mak dia.. kalau tak silap time tu kitorg baru benti keje.. ye, kitorg benti keje serentak!! Sebabnya ayah wan tak puas hati ngan boss dia, ada la sebab beberapa issue salah 1 nya sbb diorg tak bayar kwsp kitorg padahal gaji diorg dah tolak.. dilah lagi la, time tu belum register pun kwsp tp dah ditolak tiap2 bulan.. so kitorg wat report la.. so bila ayah wan benti keje, boss pun tak puas  hati, dia nasihatkan Dilah berhenti jugak sbb kononnya kitorg tengah couple.. pergghhh.. tak professional langsung boss tu kannnn…

So lepas benti keje tu dlm seminggu gitu kitorg dapat keje baru.. ayah wan kat company skrg ni la dah hampir 9thn dia keje kat situ. Dilah pulak company lain. So lepas jumpa mak dia, kitorg pun makin serius.. target tak nak lama2 couple. Hujung bulan januari 2009 kitorg bertunang, disember 2009 kitorg kawen.. memang keja kuat la time tu nak kumpul duit kawen kan.. alhamdulillah, semuanya dipermudahkan…

So.. tu je la kisah percintaan kitorg.. kenal – bercinta – kawen dalam tempoh tak sampai 2thn pun.. semoga ikatan perkahwinan kitorg kekal bahagia hingga ke Jannah.. aaminn…
Fuhhhh… panjang gak kisah kitorg ni kan…  penat nak tulis panjang2.. kehkehkeh…

Next??? Tajuk apa ye esok?? Tunggu….

#31dayschallengebyjdtblogger
#jdtblogger



You Might Also Like

1 comment:

  1. sweet. dah susah sesama, senang sesama :')) semoga bahagia selalu, sis :)

    read my love story^^ > http://edrinazulkafli.blogspot.my/2017/01/day-11-love-story.html

    ReplyDelete