#31dayschallengebyjdtblogger,

31 Days Challenge by JDT Blogger - Day 12

January 16, 2017 Ibu Dilah 2 Comments


Assalamualaikum

Pengalaman Seram 

Tajuk hari ni pengalaman seram... tapi punya la Dilah pikir apa ye pengalama seram yg Dilah penah lalui.. macam tak pernah jer... hahaha... tapi try ingat2 balik zaman belajar kat sekolah menengah dulu.. time tu duduk asrama kan.. mesti la banyak cerita2 hantu la yg kita dengar.. pikir punya pikir baru teringat pada pengalaman Dilah masa duduk hostel dulu..

Masa kejadian tu Dilah form 2 ke form 3 macam tu... ingat2 lupa la.. biasa la duduk hostel ni ada jer kawan2 yg penah terserempak or mengalami kejadian yg seram2 kan.. tapi tak pernah lagi terjadi pada Dilah.. masa tu tengah glamer cerita Edward Scissorhand.. kalau ada yg ingat la cerita ni mengenai Edward yg memiliki tangan scissor ni..


Nak dijadikan cerita, ada satu malam ni kecoh la cerita yg hostel kitorg kena ceroboh.. ada yg dengar ada org lalu belakang dorm kitorg.. penceroboh ni lari ikut belakang corridor dan panjat paip salur air untuk ke tingkat atas.. 

Dan yg paling menyeramkan.. ada sorang senior kat bilik paling atas dan paling hujung ni kena ganggu.. tak pasti org tu masuk dalam bilik ke tidak.. tp mcm tak masuk.. yg peliknya, baju kakak tu kena potong sebelah tepi..  macam digunting dari sisi tepi.. katil senior tu memang betul2 tepi tingkap.. so dipercayai penceroboh tu masukkan tangan dari tepi tingkap dan potong baju senior tu.. mujur dia tak sempat buat apa2 sbb senior tu terjaga.. so dia terus lari..

So kejadian tu kitorg panggil "Edward Scissorhand" sebab dia gunting baju senior tu.. kesian senior tu trauma lepas kejadian tu.. tak dapat dibayangkan la kalau terjadi kat kita mcmana kan... syukur takde yg lebih serius.. sejak dari tu, semua katil tak boleh letak rapat kat tingkap.. kena ada gap sikit...

Ok.. tu je la cerita seram yg Dilah penah alami masa kat hostel dulu.. walaupun tak kena pada diri dilah sendiri tapi kejadian beri sedikit kesan pada Dilah..

#31dayschallegebydjtblogger
#jdtblogger

 


You Might Also Like

2 comments:

  1. mau tak trauma kan kalo jadi gini..aduhai seram..

    ReplyDelete
  2. aish alhamdulillah senior tu trjaga

    http://muslimahsejati96.blogspot.my/2017/01/31-days-challenge-day-12.html

    ReplyDelete