#31dayschallengebyjdtblogger,

31 Days Challenge by JDT Blogger - Day 16

January 20, 2017 Ibu Dilah 2 Comments


Assalamualaikum


Nama Samaran



Best betul tajuk cabaran dalam 2, 3 hari ni kan.. simple-simple jer.. tak yah perah otak nak pikir nak tulis apa.. hahaa… jom tengok nama samaran Dilah sepanjang lebih 33thn hidup ni.. haha.. dahsyat nau kannn.. actually, nama samaran Dilah ni ada 4 kategori..


1) Family Dilah – Adi, kak ude, cik D


2) Kawan sekolah/university - Af


3) kawan kerja - Dilah


4) family mertua – Dilah, Cik D


So bila ada org call, msg or whatsapp dan panggil nama di atas ni, dilah dah boleh tau dia ni kwn dari mana.. kawan keje ke, kwn sekolah ke.. iyela, kadang2 tak semua kwn kita simpan no phone diorg kan..



Tp paling dilah suka zaman belajar la, tak kira sekolah rendah, sekolah menengah, matrik dan UTM, semua memang panggil AF… hehe.. dulu masa mula2 org panggil dilah mcm pelik sangat.. bukan setakat pelik tapi tak suke org panggil DILAH.. sebab rasa kalau nama dilah ni orgnya mcm lemah lembut jer, ladies type.. but I’m not like that..tu sebab tak suke.. hahaha.. Tapi tula org ckp kalau kita benci /tak suka sesuatu tu jgn tak suke sgt, nanti satu hari kita akan suka dia.. nahhh… skrg ni org sekeliling panggil DILAH jer.. dah tersuka pulak… haha.. hambekk ko..


Okla.. tu je la citer nama samara dilah.. patut bagi nama samaran tu je pun dah cukup.. terlebih rajin lak nak cerita asal usul nama samara dilah ni.. haha…


#31dayschallengebyjdtblogger

#jdtblogger

You Might Also Like

2 comments:

  1. hehehe banyak juga nama samaran cik D hehehe

    ReplyDelete
  2. comel je Af. hehehe. Ed was here^^

    http://edrinazulkafli.blogspot.my/2017/01/day-16-my-nicknames.html

    ReplyDelete