31 Days Challenge by JDT Blogger - Day 2

January 06, 2017




Assalamualaikum


Gambar Setahun yang Lalu

Nak diikutkan Dilah ni jenis yg tak banyak nak bergambar, bukan sebab tak suka tapi sebab takde orang nak amik kan gambar kite... sobbb... sobbb... asyik kite jer amik gambar org, last2 gambar sendiri takde... tu normal.. kahkahkahhh.. kalau nak selfie pulak segannnn.. few months ni baru la ada rasa nak selfie sikit2.. hehe..

ok, back to topic cabaran hari ni adalah Gambar setahun yg lalu..


Gambar ni diambil time kitorg tengah tunggu Ayah Wan ada urusan kat MPJBT. kitorg tunggu dalam kereta jer.. tau-tau jer la ragam anak-anak2 dilah ni kan, kalau ikut ayah wan masuk opis MPJBT tu karang habis riuh dengan suara diorg bergaduh dan bermain jerrr... 

Anak-anak Dilah ni kalau dengan org lain dia ok jer behave tapi kalau tau ibu ayah ada memang perangai 'baik sangat' hehehe... diorg boleh main berdua dan  terjerit2 tanpa hiraukan org2 sekeliling.. macam main kat rumah jer diorg buat tau.. grrrr..

Tapi kannnn... walaupun perangai diorg ni 'maciam'2 sangat.. kalau nak mana-mana pergi pun kitorg akan angkut semua sekali.. takde tinggalkan kat rumah babysitter ker, rumah MIL ke.. memang xde. kecuali kalau balik kampung Dilah jer, kadang2 keluar tinggal si kakak tu sebab dia ada kwn main ngan cousin2 dia.. selain dari tu memang akan bawak semua.. Susah senang pun biar la anak-anak dengan ibu ayah kan.. tak sampai hati nak menyusahkan bunda dan tokma untuk jaga diorg..

Ok.. tu cabaran untuk hari ni 'Gambar setahun yg lalu'

Apa tajuk challenge hari esok ye?? tunggu dilah update lagi ye.. hehe 


#31dayschallengebyjdtblogger #jdtblogger
 

   


You Might Also Like

5 komen

  1. Samalah. Ana pun g mana2 tak kan tgl kan anak. Kesian plak rasanya. :)

    ReplyDelete
  2. tahniah dah sampai ke pusingan kedua. yaya cendana telah mendahului anda.. sila ke sini untuk komen :D
    http://www.yayacendana.com/2017/01/31-days-challenge-by-jdt-blogger-day-3.html

    ReplyDelete
  3. http://muslimahsejati96.blogspot.my/2017/01/31-days-challenge-day-2.html

    ReplyDelete
  4. pon boleh la gmbr mana2..hehhe,,,

    thanks join tau.. jangan lupa komen entry org lain skli ya jgn sombong2 :)

    ReplyDelete
  5. biasa lah selalu jadi photographer orang lain, gambar sendiri...ermm. dalam minda je lah. eh. hehehehe

    * a visit from: http://edrinazulkafli.blogspot.my/2017/01/day-2-gambar-setahun-lalu.html

    ReplyDelete