Makanan kesihatan,

Set Berpantang Nutrilite

February 02, 2017 Ibu Dilah 0 Comments


Assalamualaikum..

Arini dilah nak share sikit pengalaman berpantang dilah yang lepas.. Alhamdulillah, 3x berpantang Dilah memang guna set bersalin Tropical Herbs dan ambil set berpantang Nutrilite.. luka czer cepat baik dan kering.. tak stress dan jugak dapat menghasilkan susu ibu yg cukup untuk baby..

Anak pertama dilah bersalin secara pembedahan.. dilah berpantang kat rumah Bunda.. so memang dari awal bila dah discharge jer Bunda dah sediakan macam2 untuk dilah makan.. ehhh.. kalau ikutkan dilah ni paling tak suka makan ubat (dulu ubat pil langsung tak leh telan tau..) tapi Bunda paksa jugak dilah makan untuk kebaikan dan kesihatan dilah jugak.. huhu..

Tiap-tiap hari selepas breakfast, lunch dan dinner, Bunda akan ingatkan dilah banyak kali suruh makan vitamin nutrilite... selagi tak makan selagi tu dia bising.. hahaha.. mak-mak kannn.. paham-paham jer la kannn.. mesti nak yg terbaik untuk anak-anak kan walaupun anak2 nya dah kawaen dan ada family sendiri, tetap ambil berat dan risaukan anak dia ni hahh...

So nak tak nak, dengan muka toye dilah makan la jugakkkk.. ambil hati mak dan niat untuk kesihatan dilah.. ehhh.. bersalin czer kan.. risau luka jahitan tu.. dengar org cakap ada yg terbuka or bernanah then kena jahit hidup2 buat dilah seram weiii.. mau tak ngeri kalau kena jahit hidup2 kannn... 

Hari ke 4 dilah dah start berurut.. sebab hari ke-3 baru boleh disharge kan... 1st dah tukang urut tu urut banyak la nasihat2 dan petua2 yg dia bagi sambil dia mengurut.. bahagian perut tu dia memang tak berani sentuh sbb baru lepas czer kan.. 

Hari ke-2 berurut, dia try sentuh sikit bahagian tempat jahit tu.. dia cakap cantik doktor tu buat dan yg lebih best dengar dia cakap tempat tu dah start kering.. elok cantik jer.. tinggal hujung2 jer yg belum kering.. dan lebih terkejut, bila dia tekan sikit2 dilah langsung takde rasa sakit.. biasanya org lain bila dia tekan je perut tu dah rasa sakit.. dia siap tanya dilah makan jamu ke or ambil apa2 produk.. dilah cakap la dilah ambil produk nutrilite sebagai supliment semasa dalam pantang tu.. Dia kata produk nutrilite ni memang bagus.. ada customer dia dulu pun consume nutrilite ni dan memang elok jer, cepat sihat...

Nak tau sesuatu tak?? Bukan setakat luka pembedahan tu cepat baik tapi dilah pun rileks dan tak stress langsung sepantang berpantang.. anak bangun tengah malam pun dilah boleh handle.. siap baca novel lagi dalam pantang tau.. memang cool betul time tu.. hahaha.. semua org pelikkk.. anak tak tido pun boleh rileks lagi.. haha

Lagi satu, dilah ni ada masalah pembuangan yg tak berapa nak lawas la.. bukan jenis yg buang air besar tiap2 hari.. bunda cukup risau kalau dilah kena sembelit masa berpantang tu.. tapi alhamdulillah, bila makan calsium magnesium tu memang dilah takde masalah tu...

Bab menyusu anak pun sama.. calsium magnesium tu memang banyak membantu.. masa anak 1st tu paling mencabar sikit la sbb 1st time jadi ibu kan.. belum ada experience lagi bab susu ibu ni.. struggle sikit la.. tapi susu sentiasa cukup untuk baby.. tapi seminggu sebelum naik keje baru dilah start buat stok.. huhu.. tapi anak ke-2 dan ke-3 memang rezeki yg Allah bagi melimpah ruah.. dapat buat stok ebm banyak dan siap tandem nursing lagi dgn kakak.. huhu..

Bila berpantang untuk anak ke-2 dan ke-3, dilah dengan senang hati ambil set berpantang nutrilite ni lagi.. tanpa paksaan dari bunda mcm dulu.. sebab dah tau keberkesanan produk ni kan.. so setia la guna sampai sekarang..

So kali ni nak share dgn org lain jugak.. benda yg baik mesti la nak share dengan org lain kannn... ok, apa yg ada dalam set berpantang ni ya??


Set Berpantang NUTRILITE
Protein -- Pertumbuhan sel2 baru & penyembuhan luka dalaman
Bio C -- menguatkan imun sistem & percepatkan proses penyerapan vitamin2 lain & penyembuhan luka2 dalaman
Lechitin E -- stabilkan hormon slps bersalin & penyembuhan luka2 dalaman (gantian kpd ikan haruan)
Ca Mg D + -- gantian calcium yg hilang semasa bersalin, lembutkan najis (elak sembelit), membantu penghasilan susu ibu.
B complex -- kawal stress (kebiasaanya semasa berpantang, ibu tak cukup tidur, elak drpd meroyan dll)

Dengan setiap pembelian set berpantang NUTRILITE atau Set Bersalin TROPICAL HERBS pada bulan ini, anda layak untuk PWP Cooler box 32liter dengan harga hanya RM29.90 (harga asal RM229) - limited edition

Cooler box ni besar tau.. boleh buat isi stok ebm kalau nak balik kampung.. eh.. dari kampung balik jb.. kalau kaki mancing boleh buat isi ikan.. kalau org meniaga air, boleh buat isi ais banyak2.. nak pegi picnic ke boleh isi stok frozen dlm ni.. memang multipurpose la.. hihi...
Dulu masa faris zakwan baby ada offer mcm ni jugak.. memang dilah grab offer ni sbb nak kan cooler box ni.. senang nak bawak stok frozen bila travel.. hehe

Nanti Dilah share pasal Set bersalin Tropical Herbs pulak ya..

Kalau berminat boleh whatsApp 012-7275531 (Dilah) untuk info lanjut.
 InsyaAllah, dilah akan bantu mana yang boleh ya.. 


You Might Also Like

0 comments: