Giveaway,

Segmen Blogwalking Janji Kita

March 31, 2017 Ibu Dilah 8 Comments


Assalamualaikum

Kali ni Dilah nak join Segmen Blogwalking Janji Kita dari salah sorang geng JDT Blogger iaitu Sis Mar Mansor.. Jom kawan-kawan kita support sama-sama segmen ni.. boleh la kita blogwalking sesama blog kita nanti kannn.. mungkin ada yg tak pernah kenal lagi.. time ni la nak singgah blog kawan-kawan yg lain.. hehe..

http://jnjikita.blogspot.my/2017/03/segmen-blogwalking-janji-kita.html


Syarat-syarat penyertaan :-
1. Terbuka kepada semua blogger Malaysia.
2. Follow Blog Janji Kita.
3. Add to Circle Google + Mar Mansor
4. Follow Instagram @janji_kita
5. Like page FB Janji Kita
6. Copy banner di atas dan backlink ke entri ini. Buat entri bertajuk "Segmen Blogwalking Janji Kita".
7. Tinggalkan URL entri anda di ruangan komen.
8. Segmen akan tamat pada 5/4/2017 jam 11.59 malam.
❤❤❤❤❤
Hadiah menarik menanti blogger bertuah. Kira lucky draw lah. Apa hadiah tu? Jeng..jeng..jeng..rahsia..
Jemput join ye kawan-kawan semua.


8 comments:

contest,

Lazada Malaysia Big Baby Fair

March 30, 2017 Ibu Dilah 8 Comments


Assalamualaikum

Lazada Birthday Sale telah berakhir hari Jumaat lepas.. banyak ke shopping kat Lazada aritu?? Hahaha… Dilah sempat shopping jugak sikit2.. tp maklum ler, belum gaji lagi kannn.. kena la tapis banyak kali nak beli barang apa.. hahaha… Tapi korang jangan risau.. bagi yg terlepas peluang nak shopping ngan Lazada last week.. korang boleh shopping sakan minggu ni.. tapi kali ni

Ada yg terlepas bershopping semasa Lazada Birthday Sale last week?? Maklum la org yg keje swasta kan gaji belum masuk lagi.. dalam wishlist banyak tapi kena tapis banyak kali kannn… Dilah ler tuuuu… kesian kitaa kannn.. hihi

http://www.lazada.com.my/big-baby-fair/?offer_id=7251&affiliate_id=153085&offer_name=MY+March+BBF_154102&affiliate_name=http%3A%2F%2Fwww.ceriteraibu.com%2F&transaction_id=10232e4a26b5461338bccfbd25aaa8&offer_ref=_xxmo0000000at0000

Takpe.. takpe…. Minggu ni Lazada ada buat Sale lagi… tapi kali ni sempena Lazada Big Baby Fair pulak…sale ni bermula 27 Mar hingga 2 April tau.. macam-macam barangan baby dan kanak-kanak dijual dengan harga murahhhh…  diskaun hingga 85% tauuuu… banyakkk sangat kannnn.. time ni la korang boleh shopping sakan untuk anak-anak.. maklum la, raya pun dah dekat kan.. . boleh la buat persiapan untuk raya sekali.. lagi satu boleh beli diapers dan susu formula dengan harga yg murahhh.. 2 item ni memang benda paling wajib mak-mak survey dan beli tiap-tiap bulan kannnnn…  betul takk?? Betul takkkk??? Hehehe

So korang boleh la tengok kat sini kalau nak tengok harga yg ditawarkan oleh Lazada semasa Baby Fair ni…


Sempena Lazada Big Baby Fair ni juga, ada contest untuk blogger tauuu.. kalau korang nak tau lebih lanjut mengenai contest tu boleh pegi ke link bawah ni..


Terdapat 3 soalan yg perlu dijawab oleh setiap blogger.. jom kita start..

1. Favourite brand diapers yg digunakan oleh anak
Sejak anak yg pertama lagi sehingga anak yg ketiga ni Dilah memang pakaikan anak-anak Dilah diapers brand PET PET. Memang serasi sangat-sangat dengan diorang..  tiada masalah ruam lampin, kebocoran dan kegatalan.. memang terbaik bagi anak-anak Dilah.. pernah try tukar brand lain sebab time tu ada offer murah kan, bila pakai Faris Zakwan kena ruam lampin... punggung merah2 dan keliling pinggang pun merah.. so terus stop kan dan tukar semula pakai PET PET.. 
 

Lepas ni Dilah nak try brand Goo.N pulak.. haritu kan dapat diapers ni dalam Lazada Surpri5e Box.. Dilah dah try pakaikan kat Fattah Anas.. alhamdulillah... elok sangat Fattah Anas pakai.. takde ruam dan takde bocor.. [nanti Dilah share lagi ye.. ] 


2. Favourite susu formula.
 

Sekarang ni Fattah Anas dah campur minum susu formula masa kat taska. kat rumah masih breastfeed lagi.. so masa kat Taska ni Dilah bagi Fattah Anas susu Dugro 1, 2, 3 yg plain.. Alhamdulillah, serasi ngan Fattah Anas.. so memang tak pernah tukar brand lain sejak Dilah perkenalkan susu formula pada Fattah Anas.

3. Produk pilihan Dilah untuk anak-anak. 

http://www.lazada.com.my/intime-inflatable-family-swimming-pool19614346cm-electricpump-and-repair-patch-13345997.html

Intime inflatable family swimming pool

Disebabkan anak ada 3 org, so to be fair pada ketiga-tiga ye, mesti la ibu nak barang yg diorang boleh guna sama-sama kannnn.. tu sebab la Dilah nak pool ni untuk anak-anak Dilah.. so diorg boleh la mandi bersama-sama nanti kan..lagipun budak2 ni kan memang suka sangat main air dan mandi kolam... so dalam kolam yg besar ni puas hati la dapat berendam dalam ni kannn.. lagi best sbb ibu ayah sekali boleh masuk ni sbb besar.. hehehe..




Kalau korang nak cari barang anak-anak boleh la usha Lazada Big Baby Fair ni yeee... harga memang giler-giler murahhhh.. serendah RM1 tauuu... korang tengok kat bahagian flash sale tu.. biasa kat situ la yg ada harga RM1 tu.. tp kena cepat.. kalau lambat memang sold out laaaa... tak dapek akak nak tolong dikkkk... hahaha...



Selamat bershopping uollsssss!!
 

8 comments:

contest,

Segmen 24 Jam Bloglist #25 Mialiana.com

March 29, 2017 Ibu Dilah 8 Comments

Assalamualaikum

http://www.mialiana.com/2017/03/segmen-24-jam-bloglist-25-mialianacom.html

Pencarian bloglist bagi bulan April, Mei dan Jun 2017 di Mialiana.com bermula pada hari ini, 29 Mac 2017, iaitu tepat jam 2.00 petang sehingga hari esok, 2.00 petang 30 Mac 2017. Semua dijemput join.

Syarat-syaratnya :
  1. Follow blog Mialiana.com, Add To Circle Google+ Mia Liana dan Like Fanpage Mialiana.com
  2. Buat entri bertajuk Segmen 24 Jam Bloglist #25 Mialiana.com
  3. Copy coding yang telah disediakan dan paste kan ke dalam ruangan HTML dan Publish entri.
  4. Tinggalkan URL entri anda ke dalam ruangan komen INI
Senang dan mudah bukan?


10 blog yang bertuah akan dipilih oleh random.org dan kepada yang terpilih nanti diminta agar memasukkan blog Mialiana.com ke dalam bloglist mereka juga. Keputusan pemenang akan diumumkan pada 31 Mac 2017.

   tunggu apa lagi... jom support Mia Liana ya...

8 comments:

Fattah Anas 2nd Birthday Giveaway,

Peserta Fattah Anas 2nd Birthday Giveaway

March 28, 2017 Ibu Dilah 3 Comments


Assalamualaikum

1st sekali Dilah nak ucapkan terima kasih banyak2 pada rakan2 blogger yg sudi join Fattah Anas 2nd Birthday Giveaway ni.. Dilah risau jugak takut tak de siapa yg nak join giveaway ni pada mulanya..  tapi nasib baik ada.. hehe... thanks tauuu...

2nd Dilah nak bagitau yg giveaway ni akan dilanjutkan sehingga 9 April 2017.. sebab nak buat dalam masa seminggu je macam kejap sangat kan.. lagipun dengan keadaan Fattah Anas yg tak sihat sekarang ni takut Dilah tak sempat nak bw ke blog peserta semua.. [maaf ya.. memang Dilah belum sempat nak bw lagi...] dah la line internet ni teruk sangat skrg ni... so better kita panjangkan masa giveaway ni...

Fattah Anas kena air panas kat taska semalam.. kalau ada masa Dilah akan share pasal ni nantii... Korang doakan Fattah Anas cepat sembuh nya...


Berikut adalah senarai peserta yg dah join Giveaway ni.. korang boleh check nama korang ya.. kalau Dilah ada tertinggal, boleh bagitau ya...

1. http://maszull.blogspot.my/2017/03/fattas-anas-2nd-birthday-giveaway.html
2. http://deariescouple.blogspot.my/2017/03/fattah-anas-2nd-birthday-giveaway.html
3. http://muslimahsejati96.blogspot.my/2017/03/fattah-anas-2nd-birthday-giveaway.html
4. http://sofiyahasya.blogspot.my/2017/03/fattah-anas-2nd-birthday-giveaway.html  
5. http://mayzuraberkat.blogspot.my/2017/03/fattah-anas-2nd-birthday-giveaway.html
6. http://www.dianarashid.com/2017/03/fattah-anas-2nd-birthday-giveaway.html
7. http://thezafirahnazri.blogspot.my/2017/03/fattah-anas-2nd-birthday-giveaway.html
8. http://itsmelyya.blogspot.my/2017/03/fattah-anas-2nd-birthday-giveaway.html
9. http://kasihkuamani.blogspot.my/2017/03/fattah-anas-2nd-birthday-giveaway.html
10. http://jombercontest.blogspot.my/2017/03/fattah-anas-2nd-birthday-giveaway.html
11. http://theaaisy.blogspot.my/2017/03/fattah-anas-2nd-birthday-giveaway.html
12. http://queensyanis.blogspot.my/2017/03/fattah-anas-2nd-birthday-giveaway.html
13. http://www.efaothman.com/2017/03/fattah-anas-2nd-birthday-giveaway.html
14. http://aimanziyad.blogspot.my/2017/03/fattah-anas-2nd-birthday-giveaway.html
15. http://jom-santai-aje.blogspot.my/2017/03/fattah-anas-2nd-birthday-giveaway.html
16. http://herneenazir.com/2017/03/30/fattah-anas-2nd-birthday-giveaway/
17. https://bajetciputselerabesar.blogspot.my/2017/03/fattah-anas-2nd-birthday-giveaway.html
18. http://lovelysunshine93.blogspot.my/2017/04/fattah-anas-2nd-birthday-giveaway.html
19. http://fws00blog.blogspot.my/2017/04/fattah-anas-2nd-birthday-giveaway.html
20. https://belogsjm.blogspot.my/2017/04/fattah-anas-2nd-birthday-giveaway.html
21. http://airahsyahirah.blogspot.my/2017/04/fattah-anas-2nd-birthday-giveaway.html
22. http://www.sayidahnapisah.com/2017/04/fattah-anas-2nd-birthday-giveaway.html
23. http://tujuhpetak.blogspot.my/2017/04/fattah-anas-2nd-bithday-giveaway.html
24. http://penselduabee.blogspot.my/2017/04/fattah-anas-2nd-birthday-giveaway.html
25. http://shafyqahazahar.blogspot.com/2017/04/fattah-anas-2nd-birthday-giveaway.html
26. http://ftndiana.blogspot.com/2017/04/fattah-anas-2nd-birthday-giveaway.html
27. http://sishawa.blogspot.my/2017/04/fattah-anas-2nd-birthday-giveaway.html



So siapa2 yg belum join jom la joinnnn.... biar meriah sikit giveaway ni...
Klik link bawah ni untuk join giveaway ya..

Fattah Anas 2nd Birthday Giveaway


3 comments:

Fattah Anas 2nd Birthday Giveaway,

Giveaway By IgShop @luv.sweetchoco

March 27, 2017 Ibu Dilah 6 Comments


Assalamualaikum

Hai korannnggg... selamat bekerja semula setelah bercuti 4 hari.. ehhh.. tu Dilah la yg cuti 4 hari.. hahaha... sbb Johor kan cuti hari Khamis lepas.. so saje la extend cuti ari Jumaat tu...

Ok.. arini Dilah nak join Giveaway dari IgShop Luv.sweetchoco pulak... tengok makanan sedap2 pulakkkk.. terliorrr ai tauuu.. hehe

http://elsaalicious.blogspot.my/2017/03/giveaway-by-igshop-luvsweetchoco.html
Klik banner untuk join

Syarat Untuk Join:-

1. Follow Blog Elsaalicious
2. Follow instagram Shaidatul Aireen *akan dicheck
3. Follow instashop Luv.SweetChoco atau klik butang follow di sidebar *akan dicheck
4. Buat entry tajuknya "Giveaway By IgShop @luv.sweetchoco"
5. Copy banner di atas dan backlink ke entri ini
6. WAJIB DAN SANGAT PERLU tambahkan juga di dalam entry anda username instagram anda dan e-mel anda yang aktif! Elsa akan followback menggunakan instagram Shaidatul Aireen dan e-mel untuk Elsa hubungi anda akan datang
7. Setelah selesai, publish dan tinggalkan link entri penyertaan anda di ruangan komen bawah ini ye.
Jom kawan-kawan join giveaway dari  IgShop @luv.sweetchoco ni...

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Korang dah join Fattah Anas 2nd Birthday Giveaway dari Dilah takkkk??
Sape belum join cepat2 join ya.... kalau ramai yg join Dilah akan tambah hadiah.. hope ramai la yg join... sedihhhh takde sape nak join giveaway kite tauuuu.... sobbbbb....

http://www.ceriteraibu.com/2017/03/fattah-anas-2nd-birthday-giveaway.html

Klik banner untuk join ya.. 
TQ korang2 yg sentiasa support Dilahhhh... muahhhh...
 



6 comments:

Lazada Birthday Sale 2017,

Harga Serendah RM1 di Lazada 5th Birthday Sale!!!

March 22, 2017 Ibu Dilah 0 Comments



Assalamualaikum


Akhirnyaaaaa... hari yang ditunggu-tunggu telah tibaaaaaaaaaaaaa.... bermula hari ini 22 March - 24 March 2017 berlangsung la Lazada Birthday Sale secara besar-besaran... Diskaun harga gila-gila sehingga 90% tauuuu... Lazada bagi harga giler2 murahhhhhhh kat korang semuaaaa.... [maaf la sebab Dilah cakap 'giler-giler' ni banyak kali] hahahhaha..... sebab Lazada Malaysia betul2 buat giler kali ni.. hahaha


Dah la Lazada bagi harga kawww2 punya murahhh.. dah tu ada peluang menang Giveaway Holiday pulak tu bila korang shopping kat Lazada masa sale ni.. memang  bonus berganda-ganda la kalau menang niiii.. jimat banyakkkkkkkkkkkkkkk korannggg....


http://www.lazada.com.my/birthday-sale/?offer_id=7203&affiliate_id=153085&offer_name=MY+Birthday+2017+_153404&affiliate_name=http%3A%2F%2Fwww.ceriteraibu.com%2F&transaction_id=1028cf3a98b311fb421e1c5b500c9e&offer_ref=_xxmo0000000at0000&aff_source=

 Tawaran harga giler-gilerrr murah skrg ni tau.. tengok tu, harga serendah RM1 tuuuu... baik korang cepat2 grab.. kalau lambat sold out dah nanti... mop tu murah murah sangat tuuuu... less 88% tuuu.. banyakkk lagi offer yang best-best tauuu.. korang boleh tengok kat link ni --> Lazada Birthday Sale







Kalau korang nak beli baju budak-budak yg cantik-cantik korang boleh tengok kat link ni   banyak baju girl dan boy yg cantic-cantik tauuuu.. boleh la beli untuk pakai raya nanti.. kalau biasa harga ratus-ratussss tapi skrg dah tinggal puluh-puluh jer tauuuu… best kannnn.. tau-tau nanti penuh jer kat wishlist tu.. hahaha… xpe.. sebelum checkout tu filter lagi ye… haha

Ehhh... banyak lagi la barang yg best2.. dari barangan bayi dan kanak-kanak, alat perkakasan rumah.. alatan elektrik.. pakaian dan lain-lain lagi.. semua ada diskaun sehingga 90%.. jangan tunggu lama-lama tau.. sale ni cuma 3 hari jer.. kalau lambat gigit jari la korang nanti.. hahaha

Dah pegi usha Lazada skrg!! Dilah pun nak usha jugak ni.. hehehe Selamat Bershopping uollssss...





0 comments:

#Lazadasurpri5e #LazadaSurpri5eBox,

Lazada Surprise Box Memang Awesome!!!

March 20, 2017 Ibu Dilah 5 Comments


Assalamualaikum


Hai koranggggg.. Dilah tengah happy sangat-sangat ni... sebabbbbb barang yg ditunggu-tunggu dah sampai.. memang surprise sangat la... Berdebar-debar nak tau nak tau apa barang yg surprise sangat dari Lazada ni.. bila tengok masing-masing share makin tak sabar rasanya tau... yela, surprise box ni Dilah baru sampai hari ni.. so bila sampai rumah jer terus Dilah la unbox.. hahaha...


Korang tengok la... bestnya barang2 yg Dilah dapat ni.. Lazada ni memang awesome la... macam tau-tau jer Dilah ni ada anak kecik.. semua barang boleh guna untuk anak-anak kannn..

Ok.. meh kita review satu2 barang yg ada dalam box ni..


Baby Porridge Cooker (KHIND)
Senang la nak masak bubur baby lepas ni.. hehe


Blouse and Poney Eyelet with Softnet Skirt (PONEY)
Cantikkkk sangattt kan baju dan  skirt ni.. bergaya la anak dara tu nanti... macam princess pulak kann... hehe

Yg ni buat masa skrg Dilah x boleh guna lagi.. nampak gaya mcm kena tambah askar lagi baru boleh guna ni.. hahaha...

Baby Wipes (HUGGIES)
Baby wipes ni memang benda wajib kena ada dlm beg.. yela, ada anak kecik ni memang kena standby je ngan wet tissue.. senang nak bersihkan diorg kalau mkn comot ke, berhingus ke.. hihi

Nourishing Skin Cream (HIMALAYA)
Skin cream ni Dilah tak pernah guna.. ni peluang Dilah la utk try.. ramai cakap produk Himalaya ni bagus.. mesti cuba nanti.. hihi

Personalised 6x6 Mini Square Softcover (PHOTOBOOK)
Dah lama Dilah teringin nak buat photobook utk abadikan memori tentang anak2.. cuma malas jer nak buat.. haha.. tapi bila Lazada dah bagi ni dah kira wajib utk buat ni.. hehe

Diapers (GOON FRIEND)
Diapers ni Dilah tak pernah try lagi untuk anak2.. so boleh la bagi fattah anas try.. size pun mmg sedang elok dapat size M dan L.. 

Notebook Bottle
Yang pulak dah ada yg booked.. sape lagi kalau bukan Ayah Wan.. bila dia nampak ni cepat2 jer dia cakap dia nak.. ehh.. abg faris pun siap cakap ni dia punya tau.. hahaha.. berebut la koranggggg...

Body wash carrie Junior ni memang Dilah guna utk anak2 kat rumah ni.. Dilah suka sangat sebab bau wangi sangat tauuu... budak2 pun suka jugak sbb bau mcm gula2.. memang fav 1 rumah la ni..

Ni la 10 barang yg dapat dalam #LazadaSurpri5eBox dari Lazada Malaysia.. best kannn... kalau korang nak beli barang macam ni jugak boleh beli masa Lazada 5th Birthday Sale pada 22-24 Mar ni.. lagi 2 hari jer lagi... Diskaun sehingga 90% tauuuu.. so jangan lepaskan peluang ni.. boleh la buat persediaan untuk raya nanti.. dapat beli dgn harga yg muraahhhh.. jimat banyakkkk.. lagi2 baju cantik2 tu kannn.. boleh la masukkan dalam wishlist dulu.. time sale nanti boleh terus beli.. hihi..

TQ Lazada Malaysia untuk Surprise Box yg super awesome ni...
Happy 5th Birthday Lazada..
Semoga Lazada terus maju..



  

 

5 comments: