#cuti2malaysia2017,

1st Time Naik Beca di Melaka

March 08, 2017 Ibu Dilah 0 Comments

Assalamualaikum

Sambung cerita pergi Gold Coast Malacca aritu.. malam tu kitorg keluar berjalan kat Banda Hilir.. planning asal nak ke Jonker Walk.. tapi sebab tak jumpa parking dah berpusing banyak kali last2 kitorg parking area Kota A Famosa tu. dari situ kitorg berjalan kaki ke Dataran Pahlawan.. oh ya, kitorg pegi ni dengan family Ayah Wan.. ada 4 kereta.. sbb parking susah nak jumpa makanya kiotg parking pun jauh2... so janji jumpa area McD tu..



On the way nak ke McD tu akan jumpa keretapi pertama kat Tanah Melayu dan kapal terbang.. so harus la bergambar beramai2.. Abg faris ni pulak memang obses la sangat dengan kapal terbang.. so happy betul dia bila dapat amik gambar ngan kapal terbang tu.. haha..


Selain dari kapal terbang, anak-anak sangat teruja bila tengok beca warna-warni dengan lagu macam-macam.. lagi menarik perhatian diorang sebab setiap beca tu mempunyai tema kartun tersendiri.. budak-budak kannnn... tengok kartun-kartu mcm tu mesti la teruja... ada frozen, doremon, pokemon, princess, minion dan macam2 lagi...

Walaupun Dilah org Melaka tapi sepanjang 33 tahun ni baru 1st time naik beca aritu.. tapi haritu sebab si abang tu suka sangat dan cakap nak naik beca, so ayah wan pun tunaikan la permintaan diorg.. jom la naik beca.. abg pilih beca pokemon.. harga 1 beca RM25 utk 2 dewasa dan sorang kanak2.. tp bila survey2 tu kitorg kena naik 2 beca sbb terlebih org.. tapi kalau dah kata rezeki tu, ada la sorang brader tu bagi kitorg semua naik 1 beca dgn harga RM25 jer.. Tapi muat ke?? bila tengok brader tu pun kuat dan tegap jer, kitorg ok jer la.. kalau kurus dan dah tua mmg tak sampai hati la... hahaha.. nasib kitorg kurus2.. opssss... hahahha



Ni la yg dikatakan kite tumpang rezeki anak kannnn.. sebab anak nak naik, ibu pun merasa la naik sekali... kalau nak harap ibu naik suka2 memang tak la.... terasa macam pelancong pulak bila naik beca tu.. haha.. yg penting malam tu anak-anak happy sangat... alhamdulillahhhh....

You Might Also Like

0 comments: