#cuti2malaysia2017,

Gold Coast Malacca 2017

March 07, 2017 Ibu Dilah 3 Comments


Assalamualaikum

Sebelum menjadi basi mcm trip ke Perak yg tak update2 lagi sampai skrg ni, meh la cepat2 update citer pegi Gold Coast Malacca aritu.. haha.. lambat2 kang makin banyak hutang entry nanti.. kihkih.. walaupun takde sape yg kesah, tp tuan blog yg kisah tau sbb sayang tak dapat abadikan citer percutian dalam blog.. nanti anak2 dah besar senang tunjuk kat diorg masa kecik3 dulu penah bawak jalan ke mana kann.. hehe

Ok.. meh mula kan citer.. plan asal kitorg nak pegi awal cuti sekolah tahun lepas iaitu 27 Nov 2016. tp time tu dah fully booked. Tiket ni dilah beli dari agen.. ingatkan dah siap boleh booking date sekali, rupanya kite kena call sendiri kat GC tu utk booking. so bila terlambat call, confirm la dah fully booked sbb awal cuti sekolah kan...


Kupon ni boleh guna dalam 3 bulan jer.. so kena la plan lagi bila nak pegi.. so discuss punya discuss kitorg decide pegi 18 Februari.. oh ya, kitorg beli kupon tu utk appartment 2 bilik utk weekend/public holiday. Harga RM350 1 mlm.

Pakej : 2H1M RM350
- Apartmen 2 bilik.
- 6x Tiket waterpark
- 4x kupon breakfast

Masa booking Dilah request bilik menghadap waterpark. Kitorg yg mula2 sampai dulu, so memang dilah la yg amik kunci bilik. sekali masuk bilikkk.. .wowwwww... bilik memang betul2 depan waterpark.. lagi2 dapat bilik ground floor.. bukak sliding door terus nampak pool.. berada langkah jer dari sliding tu tau... mau tak teruja anak2 nak pegi mandi kannn.. hahaha.. 

Skrg ni keliling blok tu dah ada pagar. mcm blok kitorg blok 1 ni kena pusing jauh ke lobi baru boleh masuk waterpark tu.. penat wehhhhh.. sudahnya semua main panjat pagar jer.. hahaha.. Dilah bersungguh la pusing, memang jauh la.. 

Jom tengok gambar2 bilik dan gambar sekitar waterpark ni...

 View dari balcony...

 Apartment kitorg.. hall besar.. meja makan pun menarik dan besar...


 kawasan pantai buatan


 air pancut

Keesokan harinya, lepas berakfast budak2 ni dah sibuk ajak mandi pool lagiii.. ehhhh.. kalau ikutkan malas betul nak masuk kolam lagi... tapi nak layan budak2 ni dilah masuk la jugak kejap.. selain tu jalan2 jer amik gambar.... hahaha...




2,3 hari sebelum ke GC ni abg faris tak berapa sihat.. bila malam demam.. time ni pun dia mcm tak aktif sangat mcm kakak.. nak ibu or ayah teman jer... fattah anas pulak yg terlebih berani tau.. dia main air tanpa pakai pelampung.. bukan main suka dia jalan sana sini sendiri.. yg kakak pulak pergi mandi ikut kazen dia..  asyik berkepit jer dgn kakak ya.. hahaha..


Kat GC ni jugak ada jakuzi.. ehhh.. tapi air dalam tu dah x rasa panas pon.. sbb dah ramai org masuk dalam tu..  hahaha..  budak2 ni kejap2 masuk jakuzi.. kejap2 hilang dah pegi pantai.. kejap2 mandi kolam lain pulak... sukati korg la nak.. mandi la puas2 ye...

Ok.. next nak citer ke mana kah kitorg di malam hari dan sebelum balik.. time ni dilah merasa mcm jadi pelancong pulak.. haha..



You Might Also Like

3 comments:

  1. Best nya Dilah. Ana plan nak ke sana juga cuma belum berkesempatan lagi. InsyaAllah akan dtg kalau ada rezeki nak juga ke Gold Coast ni. Syafi mesti happy dpt mandi kolam 😅

    ReplyDelete
    Replies
    1. best la ana.. budak2 dgn air kan berpisah tiada.. haha

      Delete
  2. seronok dapat mandi manda..harga sangat berpatutan
    JanjiKita

    ReplyDelete