Lazada Birthday Blogger Contest

March 10, 2017


Assalamualaikum

Hai korang... korang tau tak yg tak lama lagi Lazada Malaysia  akan menyambut birthday yg ke 5 tahun... Wahhhh... tak sangka dah 5 tahun dah usia lazada kannn.. kalau budak ni dah boleh masuk tadika dahhh.. hahaha....

Tu sebab la LAZADA ni sangat la dikenali ramai... ehhh.. sape nak tau LAZADA ni apa memang rugi laaaa.... lagi2 org perempuan kannn.... hahahaha... kaki shopping ke tak kaki shopping mesti tau la kannn... hehhehe...


Sempena birthday Lazada Malaysia yg ke 5 tahun ni, Lazada akan mengadakan BIRTHDAY SALE   bermula 22 Mac hingga 24 Mac ni.. Diskaun yg ditawarkan sehingga 90% tau... hahhhh.. mesti rambang mata nak pilih barang nanti kannn... hahaha

a. Apa yang Dilah suka mengenai Lazada Malaysia?
Hurmmm... banyak la yg dilah suka pasal lazada ni antaranya
:: Service yg sangat cepat. Senang sangat nak order ::
:: Penghantaran yg pantas - Order petang ni, esok pagi dah dapat barang ::
:: Diskaun yg banyak jika dibandingkan dgn kedai online yg lain ::
:: Banyak pilihan dan banyak brand yg ada ::

b. 3 pilihan barangan dari Lazada Malaysia 
Kalau ikut napsu mesti la banyak kan barang yg kita nak.. tapi ni top 3 barang yg sangat Dilah idam-idam kan.. mujur tak pregnant tau... kalau tak dah kira wajib dapatkan jugak ni.. hahaha...



Sebagai seorang blogger, kita mesti la selalu ambil gambar.. ehh kalau tak blogger pun dilah memang jenis suka ambil gambar.. nak share kat blog la kat facebook la kat ig la.. haha.. so mesti la nak amik gambar yg cun kannnn... kalau nak bawak camera ke mana2 macam leceh pulak..  tu yg Dilah teringin sangat nak hp huawei ni sbb semua org tau kan quality gambar hp ni.. memang tip top sangatttttt.... so ni memang dah termasuk dalam wishlist dilah.. mudah-mudahan one day ada la rezeki dilah untuk memilikinya kannnn.. hihi..
  


Kalau dah org perempuan kannn apa lagi yg org perempuan suka kalau tak barang dapur, make up dan baju cantik2... tapi dilah make up tak suka la sbb tak pandai.. tp barang dapur memang suka.. happy sangat.. kalau dapat tambah gajet dapur baru  mcm Tefal Workpan ni.. senang nak masak-masak nanti.. lagi2 siap ada tutup.. mudah nak simpan nanti.. hihi 


 Selain dari workpan Tefal tu, Dilah nak juga Microwave Samsung ni.. memang  dah lama survey nak cari microwave.. senang nak panaskan makan.. maklum la anak-anak Dilah ni jenis yg pemakan.. so kalau tetiba diorg cakap "ibu, abg nak makan ni.." berdesup Dilah pegi panaskan makanan tu dalam microwave ni.. hahaha.... (drama betul ibu dilah ni kannnn.. hehe)


c. Apa yg  Lazada Malaysia boleh improve?
Kalau nak ikutkan service lazada dah baik dah.. cuma perlu improve sikit bahagian shipment untuk barangan yg besar terutama sekali mcm barangan elektrik. Kadang shipment delay dan pending dekat courier service sampai seminggu.. maybe ni courier  service punya problem la but still boleh improve lagi kan dengan follow up dengan courier service...

d. Apakah ucapan Hari Lahir untuk Lazada Malaysia?
HAPPY BIRTHDAY yang ke 5 Tahun buat Lazada Malaysia.. semoga Lazada Malaysia terus maju dan memberikan servis yg terbaik untuk kita semua dan terus menjadi laman web shopping online pertama di Malaysia..

You Might Also Like

7 komen

  1. Replies
    1. memang rambang mata kalau disuruh pilih kannn.. hehe

      Delete
  2. good luck sis ! sis ditag harap sudi
    http://mellyacrayola.blogspot.my/2017/03/sunshine-blogger-award-anum-abdullah.html

    ReplyDelete
  3. dah lama tak singgah Lazada, nampaknya kena singgah lepas ni..

    Awa juga nak ucapkan terima kasih pada ibu dilah kerana sudi baca kisah hidup Awa start dari part 1 sehingga part 3.
    Sambungan untuk part 4 Awa dah publish pagi ini seperti yang di janjikan.

    https://sishawa.blogspot.my/2017/03/kisah-benar-hidupku-part-4-kami-berbeza.html

    ReplyDelete