SunShine Blogger Award - Mellya Crayola

March 16, 2017


  Assalamualaikum
Thanks blogger Mellya atas kesudian untuk tag Dilah. 😄 Sebelum tu Dilah minta maaf la sebab lambat buat entry ni sebab tak perasan kena tag ngan Mellya..  hahaha...


Ok.. Ada beberapa soalan yang dikemukakan oleh Mellya ni.. meh kita mulakan menjawab soalan dari Mellya..
1. How did you come up with the name for your blog?
Masa mula2 nak buat blog tu pikir jugak nak letak nama blog ni apa.. tapi memandangkan tujuan utama masa create tu sebab nak share cerita pasal anak-anak.. tu yg terdetik nak letak nama blog ceritera ibu ni.. haha

2. Have you had any cool experiences from blogging?
Yes of cos... seronok bila dapat komen dari readers lagi2 bila diorg berjaya buat kek/masak lauk ke ikut resepi yg kita share dan diorg cakap best.. memang happy sangat dapat membantu org lain.. traffik blog dilah agak tinggi sebab resepi jer.. ramai org search resepi kottt.. haha

3. Have you made any good friends from blogging?
Yes.. sejak berblog ni Dilah dapat ramai kawan baik di alam maya.. ada rasa lagi dekat bila friend kat facebook dan join group.. memang lagi mesra dan rapat walaupun tak pernah berjumpa.

4. Will you share a link to your favorite blog post?
Banyak sangat... lagi suka kalau jenis tulis yg santai2 dan tak skema.. memang ternanti2 diorg update blog.. hehe

5. What is your advice for those trying to get into the world of blogging?
Jadi la diri sendiri bila berblog.. tulis yg elok2 dan kalau boleh jangan share or buat entry yg buruk2 mengenai org lain.. lagi2 artis ke or org yg terkenal.. kalau cerita tu tak benar dan kita share dan ramai org lain baca, kita akan dapat 'saham' nya sekali nanti.. so avoid to share apa2 mengenai artis yg kita tak tau benar ke tak..

6. Beyond blogging, what do you (as a job)?
Selain sebagai partime blogger, Dilah juga seorang minah kilang... hahaha.. Kerja sbg mechanical engineer di sebuah kilang di Kulai, Johor.

7. Tea/Coffee?
Tea kot... tapi skrg dah boleh minum coffee sekali sekala.. dulu langsung tak boleh minum kopi sbb takut hitammmmm... hahahahha

8. What’s the first thing you do in the morning?
Minum segelas air masak..

9. What is/are your travel goal(s) for 2017?
Pergi Sabah bersama family in-law.. doakan kitorg dapat pegi ye.. hehe..
Then penang, langkawi.. ni cuma dalam list jer.. haha.. tp at least setahun dapat travel 1 or 2 tempat yg jauh sikit dari JB.. 

10. If you could live in any country, which one would it be?
Malaysia jugak.. sebab nak family sentiasa dekat dengan kita..

11. What was your favorite movie of 2016/2017?
Not sure.. jarang dan dah lama sangat tak tengok movie.. kalau ada pun mesti la cerita budak2 (sebab anak2 tengok) dan cerita aksi (sebab ayah wan tengok) hahaha.. me??? takde peluang nak tengok cite sendiri.. no 'ME time' ok... nasibbb la dah jadi #makanak3 ni kannn.... hahaha

Hope Mellya berpuas hati dengan jawapan dari Dilah ye..


You Might Also Like

6 komen

  1. No 8 tu sama dengan Ana ��

    ReplyDelete
    Replies
    1. waa.. sama.. sep sikit ana.. kadang kalau tak sempat minum air then terus masuk bilik air mcm rasa lain mcm pulak.. haha

      Delete
  2. Saya setuju dengan advice yang akak berikan tue.. =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq shikin.. zaman skrg ni senang sgt terkena fitnah kan.. so drpd dapat dosa free baik kite avoid tulis perkara yg kita tak tahu betul ke tak kann.. hihi

      Delete
  3. assalamualaikum Dilah...selamat bersegmen yer dilah...

    ** Mama Maszull

    ReplyDelete