Aktiviti bersama family,

Celebrate Birthday Fattah Anas

April 19, 2017 Ibu Dilah 2 Comments

Assalamualaikum

Alhamdulillah.. 2 April yg lepas Fattah Anas dah masuk 2 tahun.. sekejap jer rasa budak kecik tu dah 2 tahun.. tapi rasa Fattah Anas tu masih kecik lagi.. yela, buat pertama kalinya anak masuk 2 tahun, ibu Dilah masih berbadan satu.. hahahaha.. korang paham tak ni??? Kalau korang tak paham, meh Dilah explain sikit.. masa kakak Imani masuk 2 tahun, Dilah baru 3 minggu melahirkan Faris Zakwan dan masa abg Faris masuk 2 thn, Dilah tengah pregnantkan Fattah Anas 3 bulan.. hahhh.. so kali ni Fattah Anas masuk 2 thn Dilah tak pregnant lagi.. so mcm rasa pelik sikit la… hahhaa… dan sebab tu jugak sampai skrg Fattah Anas masih dipanggil baby/adik/attah/Fattah Anas.


Masa Fattah Anas 1 tahun last year kitorg takde celebrate pape pon.. maksudnya xde beli kek sbb masa tu Fattah Anas baby lagi.. tak bagi dia makan kek dan makanan manis-manis.. so sempena 2 tahun ni ibu belikan Fattah Anas kek.. memandangkan hari birthday tu jatuh hari Ahad dan kakak Imani bersekolah, so kitorang sambut awal sikit la malam sabtu tu.. tu pun sambut kite2 ajer… takde family yg lain.. kakak Imani tu awal2 dah tanya bila nak potong kek.. bila nak potong kek… yela, tak boleh la nak tunggu jam 12tghmlm baru potong kek.. kakak kena tido awal.. esoknya nak sekolah kan.. so dalam kul 9pm mcm tu mula la acara potong kek…

Kali ni Dilah order Rainbow Cake bertemakan Didi & Friends.. sebab Fattah Anas Cuma kenal kartun Didi & Friends sahaja.. so bila bagi yg anak suka ni mesti dia teruja kannnn.. hehehhe… kek ni Dilah order dari Sweet Mily , dah banyak kali Dilah order dari akak ni.. brownies dia sedap sangat.. org kulai/senai/JB boleh order kat akak ni.. hehe




Birthday adik tapi abang faris pun sibuk nak potong kek jugak.. bila diminta ke tepi sikit merajuk pulak dia.. tu yg muncung panjang tu.. hahaha.. takpela bagi chance potong kek sama2 kan.. bila dah potong nampak dlm kek tu warna rainbow lagi la diorg suka.. cantikkkk.. best… tak habis2 kakak cakap sedap.. hahaha.. krim dia pun tak manis sangat.. siap dah request birthday dia pun nanti nak kek Didi & Friend.. padahal dia nak maksudkan nak rainbow kek tu.. hahaha

Okla.. jom layan gambar yg sempat ambik haritu..




Fattah Anas pun makan habis kek tu.. tengok tu dah pandai tiru ibu dia.. bila nampak makanan nak ambik gambar.. hahaha... jr blogger to be ni.. haha..

Happy Birthday to Fattah Anas bin Md Aswan

Semoga adik menjadi anak yg soleh,
berbudi pekerti mulia,
berjaya didunia dan di akhirat.
Semoga hidup adik sentiasa dilindungi dan dirahmati oleh Nya..

Ibu sentiasa doakan yg baik-baik untuk adik.. kalau nak tulis banyak sangat doanya..

Ibu Dilah, Ayah Wan, Kakak Diyana & Abg Aish sayanggggg sangat kat adik Fattah Anas tauuu..  

 

You Might Also Like

2 comments:

  1. JDT blogger wanna be anas ni Dilah. hehe.

    comel sungguh kek tu. sampai Syafi nampak dia pun minta kek macam ni. mana nak cari. haha

    ReplyDelete
  2. happy birthday anas! semoga jadi anak yg soleh.

    Jom ke Blog Uyul Rosli >>> Uyul Rosli | Blonolog Blogger Picisan

    ReplyDelete