Giveaway,

I Love Blogging with Sis Hawa & Her Sponsors

April 09, 2017 Ibu Dilah 6 Comments


Assalamualaikum

Hari ni Dilah nak join segmen I Love Blogging with Sis Hawa & Her Sponsors pula.. 

Klik banner untuk join

#8. Tuliskan secara ringkas apa yg menyebabkan anda berasa seronok untuk terus menulis blog.

Dilah berasa seronok menulis blog sebab 

1) Dapat mengabadikan memori mengenai perkembangan dan aktiviti anak-anak dan family. kalau tulis di blog boleh la tulis panjang lebar.. kalau di fb tulis pendek-pendek je kan... so di masa akan datang boleh la kita tengok-tengok dan rujuk semula perkembangan anak masa kecik-kecik, tempat yg kita penah cuti-cuti malaysia dan sebagainya..

2) Boleh berkongsi ilmu dan experience dengan orang lain.. contohnya bila kita share resepi masakan, dan org lain ikut dan follow, secara tak langsung kita dah share ilmu dan dapat jugak pahala kan... macam tu jugak bila share tips parenting kat blog.. boleh jadi rujukan dan panduan untuk org lain jugak.. sebab Dilah pun selalu jugak search pasal resepi dan ilmu2 parenting dari blog org lain..

3) Dapat ramai kawan di alam maya.. ye.. mereka banyak support Dilah dengan memberi semangat untuk terus menulis blog.. kadang family dan kawan2 terdekat tak paham dan tak tau kita tulis blog.. tapi dengan adanya rakan-rakan blogger yg sentiasa support kita ni buat kita bersemangat untuk terus menulis.. sebab ada juga yg baca blog kita kannn... dan walaupun tak kenal secara langsung, tapi bila baca blog kawan2 ni rasa mcm kita dah mengenali mereka dan family mereka.. betul tak??

okla.. tu jer... jom la kawan-kawan kita join segmen ni ya...




You Might Also Like

6 comments:

  1. Good luck Dilah. 😍

    No 3 tu ana setuju sgt 👍

    ReplyDelete
  2. setuju dengan semua sebab di atas tu. Blog ni memang best!! sangat2 best! :D TQ sbb join.. luv u my fren

    ReplyDelete
  3. assalamualaikum dilah...selamat bersegmen yer...:)
    ** Mama Maszull

    ReplyDelete
  4. Wahhh terima kasih sudi join :D

    ReplyDelete