Mandi-manda di Air Terjun Gunung Pulai

April 11, 2017

Assalamualaikum
Cuti sekolah  yg lepas kitorg tak sempat nak bawa anak2 pergi bercuti.. Dilah pun ambil cuti hari Jumaat tu last minute.. sebab kesian pulak kat budak2 kena pegi taska lama kannn.. lagipun Johor kan cuti hari Khamis tu… tapiii… ayahwan keje… so berhuhu saja la di rumah… hahaha
Kitorang pun xde planning nak balik Melaka sbb baru jumpa  family awal bulan Mac aritu.. lagipun Bunda takde kat kampong ari khamis tu.. so kitorg just balik sedenak jer la kejappp… sepatutnya hari Khamis tu Ayah wan nak bawak anak3 pergi air terjun Gunung Pulai.. tapi malas pulak nak keluar time panas2 tu.. so lepak kat rumah mentua jer la…. Hahah lagiiii.. kihkihkihhhhh..



 Hari Sabtu Ayah Wan promise lagi nak pegi air terjun.. so tak boleh tidak kena jugak tunaikan janji kat anak3.. kesian kat diorg cuti sekolah tak berjalan ke mana2…so at least ada la jugak aktiviti ke air terjun kannn. Xdela diorg merungut sangat nanti.. hehe..


Air Terjun Gunung Pulai ni dalam kawasan kampong dan tidak dikomersialkan lagi.. Cuma inisiatif penduduk situ jer la yg sediakan tempat parking dan bukak kedai jual makanan.. parking sekali masuk RM2. Tu dekat kawasan rumah diorg jer la.. nak naik ke kawasan air terjun tu ada jalan tar.. tapi ada pagar yg ditutup bermula kawasan air terjun.. so kena la menapak jauh naik bukit.. nak turun ke kawasan air tu kena lalu semak dan lurah yg tinggi dari tepi jalan tar.. part ni yg buat Dilah malas nak ke situ.. sbb tempatnya curam dan tinggi.. air sungainya cetek jer.. dan air pun xdela jernih sangatttt pon..

Jom la tengok gambar jer..




Alhamdulillah.. anak3 happy.. walaupun kitorg pegi kejap jer dlm 2-3 jam jer kat situ.. tapi tu pun dah buat anak2 seronok.. budak kannn.. ngan air memang la suka kannnn… lepas ni kena plan wat weekend gateaway pulak..  tempat mesti la tempat budak2 suka.. korang ada idea tak nak bawak anak2 berjalan ke mana yg dekat2 area jb ni???


You Might Also Like

7 komen

  1. Budak-budak kalau jumpa air memang seronok,,

    ReplyDelete
  2. Seronok anak2 dpt mandi sungai. Ana tak pernah lagi bawa Syafi ke sungai. InsyaAllah akan dtg memang akan baw juga.

    ReplyDelete
  3. assalamualaikum dilah...dah buka semula yer gunung pulai ni...dulu tutup sekejap kn...seronok yer melayan anak2 mandi manda...
    ** Mama Maszull

    ReplyDelete
  4. mandi sungai memang seronok laaa.xpernh pulak dgr air terjun ni

    ReplyDelete
  5. Syoknyaaa mandi manda kat air terjun, air sejukkkk gedi...heheh

    ReplyDelete
  6. dah lama tak mandi manda cenggini.. best ni kalau dapat mandi time panas merelit.. heee

    ReplyDelete
  7. hari tu hasben ajak gi..tapi xjadi..nak gi lah..macam dah lama tak bawa anak2 berendam..

    - Hernee Nazir -

    ReplyDelete