Kek,

Brownies Sedap dari Dapurnanafarhana

May 04, 2017 Ibu Dilah 3 Comments


Assalamualaikum

Hai koranggg.. sekarang kalau nak makan apa mudah sangat kan.. kot ada mengidam apa2 share ajer kat facebook ke instagram, tanya jer mesti ramai jer yg tolong jawab kat mana boleh dapat makanan yg diidamkan tu.. kalau dekat boleh cod.. delivery pun boleh.. tapi kalau jauh macamana? lagi2 kalau mengidam jenis kek ke brownies ke?? hmmm... pening jugak kannnn..

Ni yg Dilah nak share ni.. korang kenal tak blogger Nana Farhana.. sejak Nana berhenti kerja awal tahun aritu, dia dah buat bisness jual brownies tauuu.. ehhh.. bukan setakat brownies, congo bar ada, florentine cookies ada.. mcm2 ada tau.. yg lagi best, utk org jauh mcm Dilah ni kalau dah teringin sangat pun boleh dipos tau.. mcm brownies dan congo bar tu Nana pos dari Kemaman tau.. dahsyat kannn...



Brownies yg Nana buat ni sedap sangat tau.. tak manis pun.. ehh... Dilah ni memang tak boleh makan kuih manis-manis, nanti sakit gigi.. serius tau ni, kalau Dilah makan kuih ke roti yg berkrim yg manis sangat, memang terus tangkap kat gigi tu.. berdenyut-denyut.. memang sensitif sangat dengan makanan yg manis-manis ni.. Nasib baik la Dilah dah manis, tak perlu la pemanis tambahan lagi hahahhaha... [mohon jangan muntah yeee]




Mesti ada yg tertanya-tanya boleh ke Brownies ni dipos? macamna keadaannya selepas dipos?? Ok.. ni gambar box brownies yg Nana poskan tu.. box tu dibalut dengan bubble wrap. Box tu elok jer lagi selepas bubble wrap dibuka.. bila tengok isi dalam pun elok jer... takde pecah ke apa.. browmies tu dibalut guna plastik wrapping juga.. so memang elok jer.. tp tak boleh la nak espect kedut2 brownies tu ada lagi ye sbb dah dibalut.. tapi tu tak jadi masalah pun kannn....




Selain dari brownies kedut dan congo bar ni, Nana ada juga buat surprise box dan brownies tower. Kreatif kan Nana ni.. dari brownies pun boleh buat brownies tower dan brownies bouquet.. yg nak buat surprise utk birthday husband ke kawan2 ke  boleh ambil service dari Nana ni.. memang terbaik la... Nana selalu jugak turun kuantan untuk COD brownies.. kadang turun KL jugak... korang boleh roger Nana ye..
 

Seronok tengok bila Nana post gambar kat ig ni.. order setiap hari memang banyak.. tp Nana boleh baking sorang2 dengan jaga anak2 lagi.. hantar anak2 pegi sekolah lagi.. rumah pun terjaga cantik jer... kagum sangat tauuu.. kalau korang yg dah ada follow Nana ni mesti tau kan rumah Nana pun cantik jer dia hias sendiri.. adore sangat tauuu...
 
https://www.instagram.com/dapurnanafarhana/?hl=en

Ok.. kalau korang nak order brownies mcm dalam gambar tu jugak boleh roger Nana ye.. nak tengok gambar2 brownies pun boleh tengok instagram DapurNanaFarhana ye..

Instagram : Dapur Nana Farhana
Whatsapp : 013-5990 728










You Might Also Like

3 comments:

  1. seapnya Dilah. terliur pula anak tgk. huhu

    ReplyDelete
  2. Jauhnya dari kemaman. Baru makan brownies gak ni,

    ReplyDelete
  3. assalamualaikum dilah...nampak mcm sedap jer ni...
    ** Mama Maszull

    ReplyDelete