gkerjaya.com | Website yang Menawarkan Jawatan Kosong Kerajaan dan Swasta

May 05, 2017


Assalamualaikum

Zaman sekarang ni dah susah nak cari kerja kan... ekonomi skrg ni membuatkan banyak company membekukan pengambilan pekerja baru.. tapi tak semua la.. ada jugak company yg semakin berkembang dan mencari staff baru kannn...


Kepada mereka yang sedang mencari jawatan kerja kosong kerajaan atau pun swasta, jangan la korang cepat berputus asa kalau masih tidak dipanggil interview.. teruskan usaha.. skrg ni banyak sangat website yg menawarkan khidmat mengiklankan untuk jawatan kosong.. contohnya gkerjaya.com.

Siapa yang patut follow website  gkerjaya ni?
  • Mereka yang sedang mencari jawatan kosong 
  • Mereka yang ingin tukar kerjaya kepada lebih baik 
  • Mereka yang baru habis spm/ diploma/ ijazah/ phd dan lain-lain 

Yang bestnya ada pelbagai tips-tips kerjaya diberikan antaranya  :-
  • Panduan bina kabel dalam linkedin 
  • Panduan permohonan kerja melalui email
  • Panduan mohon kerja melalui SPA dengan betul 
  • Panduan Mohon jawatan kosong di Jobstreet dengan betul 
  • Tips Penulisan resume dan lain-lain lagi. 
Bagus kan website gkerjaya.com ni. Bukan sekadar mengiklankan jawatan kosong tapi pelbagai Tips Kerjaya juga diberi. Memang bagus sangat dijadikan  rujukan untuk mereka yg sedang mencari kerja.

So apa tunggu lagi, boleh lawati website gkerjaya atau pun facebook mereka ya..
 
Facebook : gkerjaya





You Might Also Like

4 komen

  1. Moga website ini membantu ramai orang yang mencari pekerjaan

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu mar.. yg bestnya ada kerja kosong utk swasta dan kerajaan kan.. lebih byk pilihan yg ada..

      Delete
  2. assalamualaikum dilah...mmg bagus website ni...senang nak cari kerja...
    ** Mama Maszull

    ReplyDelete
    Replies
    1. waalaikumslm mama.. baguskan mama.. mudah2an dapat membantu org di luar sana yg sedang mencari kerja...

      Delete