Hari yang Panjang

May 18, 2017


Assalamualaikum

Hari ni rasa macam nak buat luahan hati pulak.. rasa hari ni panjang sangat... sebabnya arini ada Audit kat company Dilah.. so menunggu habis audit tu rasa tak lama sangat.. dah tu bila tiba turn department Dilah bertambah berdebar2 pulak.. doa2 auditor  tak pilih Dilah untuk diaudit.. hahaha.. Alhamdulillah.. Allah makbulkann.. auditor pilih org lain.. hehe..

Lagi satu sebab kenapa hari ni rasa panjang sangat sebabnya Dilah mengantuk sangat2 kat opis ni.. malam tadi buatkan hadiah hari guru untuk kakak diyana.. ada sambutan hari guru untuk sesi petang kat sekolah dia.. so malam tadi packing hadiah.. 

Mak pulak terlebih rajin.. nak DIY sendiri hadiah tu.. idea dah ada so nak jugak laksanakan.. padahnya mak sendiri yg menanggung rasa mengantuk dan penat.. hahaha.. sebab apa??? bila buat dengan budak2 tu bukan makin cepat kejenya, makin lambat adalah... semua rajin sangat nak 'tolong', tu yg lambat.. Dah tu nak buat 18set pulak.. kalau ikut utk sekolah agama belum lagi tu.. hahaha

Sudahnya tido pun dah lambat sangat.. kul 11.30 tak siap paksa anak2 tido jugak.. diorg dah tido mak sambung buat keje lagi.. sidai baju dulu lepas tu baru siapkan hadiah..kul 1.30 jugak siapnya.. tu yg ngantuk sangat arini..


Pagi tadi nak pegi keje jalan jem teruk pulak.. so memang sampai ofis lambat.. dah alang2 lambat singgah petronas pulak.. nak cari air  dan makanan... dah lapar sangattttt... hahhaa... ngantuk sangat pun iya jugakkkk.. so beli la air tin White Coffee ni dengan harapan hilang lah ngantuk Dilah nanti.. hahaha...

Tapi sayangnya harapan tinggal harapan jer... mengantuk tak hilang.. lagi teruk asyik nak gi toilet jer.. hahaha... ehhh.. dilah memang jarang sangat2  minum air dalam tin mcm ni.. kalau dah terdesak sangat baru beli.. tapi 2,3 minggu ni perasan kalau minum air jenis mcm ni nanti mula la loya.. rasa mcm nak muntah pulak.. iskkkk... macam2 kannnn.. tu yg makin jarang minum.. ni pun pilih jenis white coffee dgn harapan takde la rasa nak muntah.. sebelum ni beli nescafe mocha jer.. tp sama jugak rasa nak muntah.. huhu..

Okla.. sekian luahan hati mak tgh menahan mata lagi.. yg penting audit dah lepas.. hari guru dah lepas.. minggu exam anak pun dah lepas.. habis dah 2 minggu yg hura-hara di malam hari.. hahaha.. mudah2an dapat tidoq lena malam ni... amiinnn

 

 

You Might Also Like

2 komen

  1. Ana pernah rasa mcm Dilah ni.sampai ada satu waktu tu setiap hari mengantuk sangat sampai tido dlm bilik fail. Hehe

    ReplyDelete