TIPS Kekal Bertenaga Ketika Berpuasa Dengan Set Ramadhan Nutrilite

May 26, 2017


Assalamualaikum

Hari ni Dilah nak share sikit TIPS bersahur ketika bulan Ramadhan. Pastinya kita nak makan makanan yang dapat membekalkan tenaga yang berpanjangan kan.. Dengan kata lain, sampai ke petang kita masih mampu menahan lapar dan bertenaga. Dilah tahu ramai yang takde masalah tapi bagi mereka yg ada penyakit gastrik, ibu-ibu yang mengandung dan menyusukan mungkin agak risau dalam bulan puasa ini..

Tips bersahur dari Kevin Zahri


TIPS dari Kevin Sahri ni memang sangat berguna untuk kita jadikan panduan dalam penyediaan makanan bersahur kita. Pastikan makanan yg dihidangkan mengandungi kandungan protein dan fiber yang mencukupi untuk bekalan sepanjang hari. Tapi macamana kita nak tahu makanan yg disediakan itu cukup nutrisi protein dan fibernya?? Agak sukar untuk dikirakan...

Bagi mereka yang gemar bersahur dengan menu yang ringkas, Dilah cadangkan korang ambil Set Ramadhan Nutrilite. Ianya sangat mudah.. hanya perlu kocak dengan air suam dan terus minum. Fibre tu pulak hanya perlu dimakan (ianya dalam bentuk tablet).
 

 Protein All Plants + Fibre Nutrilite - Makanan yg cepat, berkhasiat dan paling penting memberi impak kenyang yg lebih lama..

Siapa yg perlu ambil set bersahur Nutrilite ni??
org yg nak diet dan nak kurus.
org yg nak sahur ringkas dan cepat.
ibu yg sedang pregnant dan menyusukan anak pun sangat digalak.
org yg ada gastrik.
sesuai utk semua peringkat umur.


Bunda Dilah tahun ni dah 60 tahun umurnya. Masuk tahun ni dah 6 tahun bersahur dgn Set Ramadhan Nutrilite ni tau.. memang kekal bertenaga sampai ke petang. bayangkan la orang tua kan tak boleh duduk diam, ada jer kejenya.. tapi Bunda masih bertenaga walaupun dah buat macam-macam kerja.

Dilah juga cadangkan mereka yg ada gastrik untuk mengambil Set Ramadhan Nutrilite ni. Macam Dilah sendiri pun akan makan set ni sepanjang bulan Ramadhan ni. Yela, kadang kita nak cepatkan, takde selera nak bersahur. At least bila dah makan set ramadhan ni tak ada la lembik jer kalau tak sempat sahur pun. Dan yang paling penting untuk Ayah Wan yang ada gastrik tu memang Dilah paksa dia minum jugak..Hehehe.. 


Testimoni Pengguna Yang Gastrik


  Kalau berminat boleh dapatkan Set Ramadhan Nutrilite ni dari Dilah ye..
WA 012-7275531
.
#setbersahurnutrilite #sahursihat #kenyangdanbertenaga #sahurmudah


You Might Also Like

6 komen

  1. This year is going to be my first year berpuasa sewaktu dalam menyusu anak. Let's see how it goes, whether mampu bertahan atau tidak.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Semoga sis dapat berpuasa dgn sempurna sis :)

      Delete
  2. Makanan tambahan memang elok ketika berpuasa.. Dapat menambah tenaga..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu LZ. untuk menampung keperluan nutrisi harian kita kann..

      Delete