Beli HP Guna Duit/Voucher Hasil Aktif Berblog

July 13, 2017


Assalamualaikum

Korang tau tak sejak bila Dilah aktif menulis blog ni? Dilah start menulis blog 2012.. tapi update kadang2 jer la.. tapi xdela sampai sebulan langsung tak update.. atleast min 8 entry per month or average dalam 12 entry per month.. mcm tu la tahap ‘RAJIN’ Dilah dulu2..

Tapi sejak awal 2017 ni, Dilah jadi rajin update blog. Dan yg paling ketara rajin join giveaway/segmen/contest… Seriously skrg paling sikit pun 20 entry per month.. haha.. Dan sejak2 rajin update dan join mcm2 contest dari rakan blogger atau yg dianjurkan oleh pihak luar, rezeki Dilah dalam dunia blogging ni semakin bertambah-tambah.. Job review pun dah mula dapat tahun ni.. followers blog pun semakin bertambah dan rakan alam maya pun semakin ramai..

Tahun 2017 ni memang rezeki Dilah dalam dunia blogging ni.. Syukur alhamdulillah, dah beberapa kali Dilah menang contest. Ada yg dapat voucher, barangan dan juga duit cash. Nilai yg paling banyak pernah dapat dari Lazada. Menang Lazada blogger contest sempena baby fair bulan april yg lepas. Masa tu dapat voucher RM500.
 
Dilah memang dah niat, duit dari blog ni Dilah nak beli ‘something’ yg boleh memberi manfaat yg besar pada Dilah.. Dilah idamkan nak beli HP Huawei P1O. Tapi nak kumpul duit sampai 2k~3k tu entah bila nak penuh tabung tu kan.. hahaha.. maklum la kadang2 menang voucher, ada yg menang barang, yg cash tu lebih banyak pada review product. So kebetulan time bulan puasa aritu Dilah ada problem dgn data plan Maxis (mesti ada 4G) tp HP Dilah tak support 4G. Maklum la HP dah 4thn guna, Note II time tu x support 4G lagi. So time tu tetiba terpikir nak tukar hp. 


So Dilah beli la hp Huawei P10 Lite shj. Dilah beli di Lazada sbb Dilah nak guna voucher Lazada yg RM500 tu. Then top up la dgn duit yg dapat cash tu..memang cukup2 jer.. Alhamdulillah.. ni la rezeki bila kita aktif menulis blog. Bila dah ada hp ni semangat nak update blog pun semakin tinggi.. hehehe..  

Korang pun rajin-rajin la update blog ye.. ala, Dilah ni xdela update sampai 3,4 entry sehari.. dapat 1 entry sehari pun dah cukup dah.. Weekend Dilah tak update la.. Doakan Dilah terus rajin update blog ceriteraibu.com ye kawan-kawan.. :)




You Might Also Like

6 komen

  1. beli barang guna hasil titik peluh sendiri.. best tu..

    ReplyDelete
  2. alhamdulillah dapat juga side income kan hasil blog ni. semoga terus bermanfaat

    helloaiman

    ReplyDelete
  3. tahniah dilah.
    murah rezeki :-)
    kagum aida dgr tau.
    sama2 la kita idup kan sunia blogging ni dgn sihat kan.
    paling aida suka, dpt kawan ramai.
    meskipun online still kawan kan :-)

    ReplyDelete
  4. alhamdulillah bestnya kak dilah! semoga terus sukses dalam berblog hikhik

    ReplyDelete
  5. alhamdulillah . nampak jugakkan hasil titik peluh berblogging ni

    ReplyDelete