Dish Drop :: Sabun Pencuci Pinggan yg Selamat dan Menjimatkan

July 17, 2017

Assalamualaikum

Siapa ada masalah kulit alergik dgn pencuci pinggan mangkuk macam Dilah??? Hahhh.. arini nak share sikit pasal masalah kulit sensitif ni..
.
Masalah kulit alergik dilah bermula masa zaman study dulu.. biasa la dulu2 nak basuh baju semua basuh tangan kan.. guna la sabun buku f** tu.. lepas 3 sem baru perasan yg kulit jari dilah makin teruk.. rasa pedih sangat bila kena sabun tu.. kulit mengelupas dan kering.. bila kering tu pulak sampai berdarah2 mcm tersiat2... ngeriiii oiii tengok jari sendiri time tu.. grrrrr..
.
Habis zaman study of cos la dah x basuh baju guna tangan lagi.. guna mesin pulakkk.. tapi masalah kulit jari tu masih ada.. rupa2nya sbb basuh pinggan guna pencuci pinggan yg tajam2 cam perisa lemon ke.. tu yg kulit masih pecah2.. so try tukar yg epal pulak.. ok sikit la tp bila musim kering jari sangat kering dan kulit tu merekah dan berdarahhhh.. memang pedih sangatttt.. 😢😢
.
Bukan setakat x bleh basuh pinggan jer.. nak makan yg pedas2 pun x boleh sbb nnt jari jadi pedih sangat.. terpaksa la makan guna sudu pulak... eiii... mcm mengada2 sangattt kannn... nak basuh pinggan tak boleh... makan pun guna sudu.. amboiii sangattt kannn 😂😂😂 tapi hanya org yg mengalami jer yg tau sakitnya mcmana.. 😢😢
.
Lagi teruk bila cap ibu jari ni pun hilang disebabkan kulit merekah dan pecah2 tu.. jari lain pun sama dah hilang dah cap jari tuuu.. sampai skrg cap jari kanan ni x boleh guna tauuu..
.
 
Tapi sejak beberapa tahun lepas dilah try guna dish drop ni pulakkk.. alhamdulillahhh.. dah xde masalah lagi kulit sensitif tu.. kulit pun xde dah kering2 mcm dulu.. yg bestnya kulit jari pun makin baik dan cap cari tu dah mula timbul semula.. mmg terbaekkk 👍👍👍👍 la dish drop ni..
.
So sape yg ada masalah kulit sensitif boleh try guna dish drop ni ya.. dah la jimat sangattt.. 1 botol ni boleh pakai berbulan2.. basuh botol susu anak pun boleh guna ni.. basuh buah.. basuh sayur.. memang selamat sangat... 😍😍
.
4 Sebab Utama kenapa perlu guna Dish Drop
.
1- Sebab JIMAT la.. beli sebotol boleh pakai berbulan2 tau.. jimat duit kannnn...
.
2- SELAMAT digunakan utk basuh botol susu anak..ni mmg best.. tak yah dah beli sabun pencuci botol susu lain.. jimat lagi...🍼🍼
.
3- SELAMAT digunakan utk basuh buah-buahan dan sayur-sayuran.. hahhhh.. kalau dah boleh guna utk basuh makanan dah tentu la selamat kannn...🍏🍈🍐.. Eh.. kalau buang air basuhan yg guna dish drop pada pokok pun pokok boleh subur tau…
.
4- SELAMAT untuk kulit.. diperbuat dari bahan organic.. hahhh.. yg ni la yg paling best yg buat Dilah jatuh cinta dgn dish drops ni.. 😍😍😍 sbb dulu Dilah ada masalah kulit sensitif bila guna pencuci pinggan yg tajam2.. sampai luka2 tau.. hahhh.. teruk sangat time tu tauuu 😭😭


Nak tau berapa harga dish drop ni?? Tak mahal pun...
Harga sebotol  1L : RM40.70 

Bayangkan kalau 1 botol dish drop ni boleh guna 6 bulan, so sebulan baru RM6.80. Tu kalau guna 6 bulan. biasanya Dilah guna 8-10 bulan. Penah dulu guna sampai setahun tau.. hahaha... Yang paling penting ianya SELAMAT digunakan dan sangat menJIMATkan...

1 botol Dish drop  ni boleh bancuh berbotol2 lagi tau. Sebab dish drop ni pekat. so kita perlu tambah air sebelum guna. Untuk pengguna baru, boleh tambah beli botol di bawah ni utk bancuhan pekatan dish drop. Sebelah belakang tu ada tunjuk level air dan pekatan perlu dibancuh. kalau suka pekat boleh bancuh pekat sikit.. kalau Dilah akan bancuh ikut level yg cair sikit.. tu yg jimat lagi banyak. Oh ya, harganya botol ni hanya RM6.50 shj..


Kalau rasa nak jimat mcm Dilah, meh la whatsapp Dilah  nnt kite boleh citer lagi..


 Whatsapp 012-7275531
 



You Might Also Like

5 komen

  1. Jimatnya dilah. 6 bulan be habis guna tu.

    ReplyDelete
  2. Bagusnya dish drop nih byk guna

    ReplyDelete
  3. nampak kena cuba ni.. ibu dilah cik ash tertunggu maklumat detail pemenang hihihihihi...

    ReplyDelete