Splash Time @ Waterpark Legoland Malaysia

September 25, 2017

Assalamualaikum


Hari Sabtu 9 Sept yg lepas Dilah bawak anak-anak ke LEGOLAND Malaysia. Bermula 15 Aug- 30 Sept 2017 ni, Legoland Malaysia kan menyambut anniversary mereka yg ke 5 tahun. Bersempena 5th- Brick-versary ni,  terdapat pelbagai aktiviti menarik sepanjang bulan September ni di Legoland Malaysia. Korang boleh tengok entry Dilah yg lepas di SINI ye.


Seperti yg semua sedia maklum, Legoland Malaysia ni terdiri daripada Legoland Theme Park dan Legoland Waterpark. Ni first time kitorg pegi ke Legoland waterpark semenjak ia dibuka. So anak-anak pun teruja bukan main la kan.. budak-budak dengan air kan memang tak dapat dipisahkan.. so kita layankan la anak-anak nak bergumbira dulu kan.. hehe..



Sebelum masuk dalam, jom kita bergambar dulu di pintu masuk Waterpark. Anak-anak dah tak sabar dah tu.. teruja bukan main lagi masing-masing..

Di laluan masuk seperti biasa staff yg bertugas di situ akan check beg dulu.. tapi jangan risau, diorg tak check strict sangat pun.. then masuk nak scan  tiket tu, staff bagitau untuk Fattah Anas kena beli tiket lain utk anak-anak bawah 3 thn. Harga tiket hanya RM11 dan kita akan diberi 2 keping pampers untuk pakai masa mandi.

Naik jer tangga nanti korang akan terus jumpa locker dan tempat menyalin pakaian dan tandas. Terpulang kalau korang nak letak barang kat locker tu boleh atau nak jaga sendiri pun boleh. Macam Dilah sebab semua nak main air so lebih selamat kitorg simpan barang di locker sbb takde orang yg jaga barang kan.. 

Locker di situ ada 2 jenis, saiz kecil harganya RM20 dan size besar RM40. Cara menggunakan locker ni agak canggih. Bayar di machine automatik yg disediakan di situ. Locker ni tiada kunci tau.. memang canggih la. kita kena simpan password di machine tu. bila nak bukak locker tu pun guna machine tu jugak.. sangat la canggih... jakun pulak mak tengok aritu.. hahaha.. tapi sayang lupa nak amik gambar pulak.. kalau tak senang la korang nak paham kannn..




Next dah siap salin baju... masa yg ditunggu-tunggu telah tibaaaaa... masa untuk bersuka ria di waterparkkkkkk.. yeayyyyy... Tempat pertama yg kitorg pergi adalah tempat yg ala-ala pantai buatan ni.. tempat yg paling besar sekaliii... kat sini anak-anak dah Ayah Wan jer yg masuk.. Dilah time ni malu2 lagi nak cecah air.. hahaha.. takdela... saje nak tengok2 tempat dulu..sambil ambil2 gambar...



Oh ya.. sebelum masuk dalam air ni pastikan anak-anak pakai jaket keselamatan ya.. kat sini korang tak perlu risau kalau tak bawak pelampung. kat sini semua free bila kita guna pelampung dan safety jacket. Ada 3 size utk safety jacket ni. untuk anak2 ni pakai size paling kecil just nice jer..



Ni pula area waterpark yg ada playground. Memang nampak menarik sangatkan dengan colourful nya.. kakak ngan abg tu pun dah berani naik atas sendiri untuk main slide sendiri.. adik jer la yg tak berani nak masuk situ sbb dia trauma.. hahaha


Bergambar atas jambatan pulak..

Actually gambar atas ni bukan family kitorg. Dilah just amik gambar jer secara random.. sbb Dilah teringin nak masuk dalam sungai buatan tu.. haha.. tu jer pun tempat yg Dilah masuk air. yg lain bagi chance kat anak-anak & ayah wan teroka.. tapi sungai buatan ni memang best tau.. kitorang pusing 3 kali tau.. anak-anak pun suka sangat. lagi diorg suka sbb diorg tak perlu guna pelampung. diorang kan pakai safety jacket tu, so diorg boleh terapung la.. diorg bukan main bangga lagi cakap diorg dah pandai berenang tau.. hakikatnya diorg pakai safety jacket tu, tu yg tak tenggelam.. hahaha



Next kitorg pegi area slide yg tinggi-tinggi tu.. tapi tak dapat main.. sbb diorg dah ternampak lego ni pulak.. tapi memang menarik tau kat sini, anak-anak boleh bina kapal mereka sendiri mengikut kreativiti mereka. Bila dah siap boleh lepaskan dalam tempat air tu..

happy sgt dapat buat kapal lego.. hehe



Dah siap kapal tu, anak-anak akan lepaskan kapal kat port atas tu.. bukan main happy lagi bila tengok kapal yg dibina selamat belayar.. haha.. leka betul anak2 main kat sini..

Jam 1 lebih siap2 ajak anak2 salin baju. kitorg nak pegi makan dulu sebelum masuk ke Themepark pulak.. bagi perut kenyang dulu sebelum berjalan2.. kalau tak abis meragam anak-anak nanti.. hahaha

Bersambung.....


You Might Also Like

3 komen

  1. Wah bestnya dilah. Next month ana ke JB tak pasti sempat ke tak nak masuk legoland ni.

    ReplyDelete
  2. assalamualaikum dilah...wah!! seronok semuanya yer...
    ** Mama Maszull

    ReplyDelete