Sanitique Anti-Dandruff Syampoo Membantu Merawat Masalah Rambut Kelemumur dengan Berkesan

November 15, 2017


Assalamualaikum
Sape kat sini ada masalah rambut berkelemumur?? Dilah ni dulu ada masalah kelemumur yang sangat teruk tau… Memang sampai kat kulit kepala tu berkeping dan kadang2 sampai luka.. kalau sekali kirai rambut tu berjuta2 lemon yg turun.. hahha.. tak tau la sebab apa boleh dapat kelemumur yg teruk ni, tapi memang sangat menyeksa oiii.. asyik rasa tergaru-garu jer.. sampai naik segan kat opis tu bila datang rasa gatal tu nak menggaru jer kejenya..

Habit Dilah pulak bila balik rumah suka la kirai rambut tu bagi kelemumur tu turun.. dulu memang berkuping tu la banyak.. pastu kurang sikit berkuping tapi still banyak giler yg turun kelemumur halus-halus tu.. geram sangat rasanya tau.. Dilah penah Tanya kat saloon rambut ni masa nak potong rambut, ada tak rawatan untuk hilangkan kelemumur ni?? Dia cakap ada, tapi amik masa sikit la.. Rawatan tu pulak dalam RM150++ gitu… Perghhh.. telan air liur bila dengar.. hahaha..

Konon-kononnya nak try la rawat rambut sendiri.. nak buat cara tradisional ni tak berapa nak gigih pulak kan.. so Dilah try la beli syampu organic untuk masalah rambut berkelemumur ni.. guna hari-hari seperti yang disarankan dan jaga pemakanan.. sampai habis 1 botol lebih tapi masih tak berkesan jugak.. Korang tau jer la harga barang organic ni kan boleh tahan mahal.. isipadu botol tu pun bukannya banyak sangat.. so macam frust jugak la bila tak berjaya ni kan..

Kalau brand lain-lain pun banyak jugak Dilah dah cuba yg banyak dijual di pasaran ni.. tapi masih tak berkesan… memang stress sangat la… sampai Dilah cakap ngan Ayah Wan nak buat jer la treatment kat saloon tu.. tapiiii tak terpegi-pegi.. haha..




Sampai la 1 hari tu Dilah ada try syampu rambut Anti Dandruff dari SANITIQUE. Syampu ni Dilah pakai masa balik kampung. Dilah guna adik Dilah punya.. bau best.. Bila tanya adik Dilah dia cakap ok sangat dia guna syampu tu.. So Dilah pun decide why not untuk try yang ni pulak kan.. Lagipun, harga syampu ni takde la mahal sangat compared dengan harga syampu2 yg  Dilah pernah try sebelum ni..

Lately ni Dilah baru perasan yang Dilah dah kurang sangat rasa gatal-gatal kat kulit kepala.. Balik keje aritu try la kirai rambut macam dulu-dulu nak tengok tahap kelemumur tu banyak mana kan.. Surprisingly kelemumur yg turun dah tinggal sikit sangat-sangat.. Ya Allah.. macam tak percaya tau.. 2, 3x kali Dilah buat untuk confirm kan memang kelemumur tu dah kurang sangat.. Syukur sangat.. Dilah pun suruh Ayah Wan tengok kan sendiri kat kulit kepala Dilah ada lagi tak kelemumur tu.. Dia cakap memang dah kurang sangat2.. hampir dah takde la senang cakap… 

Ya Allah.. happy sangat-sangat… bayangkan la dah berapa tahun duk hadap masalah rambut yang berkelemumur ni.. akhirnya bila masalah tu dah dapat  diatasi rasa bersyukur sangat tau.. Padahal Dilah guna syampu tu belum habis pun 1 botol tau… tu siap ada share ngan Ayah Wan & anak-anak pun suka kacau syampu tu.. haha…

So kalau korang pun ada masalah rambut kelemumur Dilah suggestkan try la syampu ni.. Ni review ikhlas dari Dilah tau sebab syampu ni betul-betul berjaya atasi masalah rambut kelemumur Dilah.. Tak salah nak cuba kan.. macam Dilah jugak dah macam-macam jenis syampu Dilah cuba akhirnya yg ni juga yg serasi dan betul-betul berkesan… Ok, meh Dilah cerita sikit pasal syampoo ni..



SATINIQUE Anti-dandruff Syampoo




Syampu Antikelemumur SATINIQUE mengandungi camuran botani avakodo dan Vitamin E, kedua-duanya berfaedah menghilangkan kelemumur, memberikan kulit kepala yang lembut dan bersih. Sesuai untuk semua jenis rambut berkelemumur atau kulit kepala gatal.




Ciri-ciri

  • Menampilkan ENERJUVE, kompleks yang terdiri daripada lipid yang dipaten, 18-MEA dan kreatine; mengembalikan keadaan rambut kelihatan sihat semula jadi.
  • Mengandungi campuran avakado, yang membantu mengawal minyak dan mencegah tompok keruping dan vitamin E yang diketahui dapat membantu menyubur dan melembapkan kulit kepala.
  • Mengandungi Zinc Pyrithione, bahan melegakan kegatalan.

 

Manfaat

  • Membantu mengawal kelemumur dan menghilangkan keruping.
  • Memberi kelegaan pada kulit kepala kering dan gatal.
  • Mengawal minyak dan mencegah tompok pengelupsan kulit kepala.

Nak tau berapa harga 1 botol syampu ni?? Untuk produk yang baik dan berkualiti, harganya masih mampu milik tau..Tak sampai RM60 punnnn...
Harga hanya RM 54.75

Di mana korang boleh dapatkan syampu ni?? Ok, kalau korang nak boleh jer order dari Dilah ya.. Dilah boleh explain lebih detail nanti.. 

Whatsapp 012-7275531

You Might Also Like

6 komen

  1. sha rasa sha perlukan shampoo ni huhu

    https://shafyqahazahar.blogspot.my

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau sha nak try boleh whatsapp akak ye 012-7275531. thanks :)

      Delete
  2. Oiii shampoo aku dah jadi cam "tester" lak ekkk 😝😝

    ReplyDelete
  3. Cantik nyeee botol syampu tu dilah. Lawa sgt warna dia. Ingat mikrofon td. Haha

    ReplyDelete