MAXIS PLAN 98 Upgrade Kuota Internet dari 20GB ke 30GB

December 16, 2017


MAXIS PLAN 98 Upgrade Kuota Internet dari 20GB ke 30GB | Assalamualaikum.. Siapa kat sini pakai line MAXIS?? Korang perasan tak yg Maxis dah upgrade kuota internet last week?? Hari jumaat 8hb aritu. kira ni dah seminggu lebih la ni..

Sekarang ni Dilah guna pakej Maxis Plan 98 dengan kuota data internet 10GB Weekday + 10GB weekend.. Tapi untuk weekend tu mesti ada 4G tau.. kalau 3G ke H+ ke tak boleh.. tapi korang still boleh guna internet lagi cuma data internet tu dia akan Tarik dari kuota yg weekday punya.. hahh.. korang paham tak ni?? Maksudnya kalau weekend mesti ada 4G baru boleh guna kuota weekend tu. Kalau weekday xpe, 3G ke 4G ke H+ ke semua boleh.. ok paham…

Tapi last week secara tiba-tiba bila Dilah check balance kuota tu Dilah terkejut.. Tengok balance data tu ada 15GB lagiii.. mak aiii.. banyak sangat tu.. padahal sehari sebelum tu ada lagi 3.3GB je lagi.. tula data yg Dilah kena jimat2 guna untuk 3 hari lagi sebelum kuota baru masuk.. kira 2 hari sebelum dapat kuota bar utu Maxis dah upgrade kuota internet jadi 15GB weekday + 15GB weekend..


Pada mulanya Dilah tertanya-tanya la jugak kan.. macamana boleh jadi macam tu?? Tapi ada kwn Dilah inform yg dia pun sama jugak dapat data lebih.. hujung2 time nak balik kerja tu baru lah Dilah dapat mesej dari Maxis yg memberitahu Maxis dah upgrade kuota data internet… Wahhh.. seronoknyaaaaaa… tapi risau gak kot la data tu utk bulan ni je kan.. jenuh tu nak habiskan 30GB dalam masa 2 hari..  Tapi Alhamdulillah.. bila kuota baru masuk 10hb hari tu, Maxis masih lagi bagi 15GB weekday + 15GB weekend.. So kiranya memang tiap-tiap bulan la dapat kuota ni.. ni yang buat Dilah sayang sangat kat Maxis ni..

Actually Dilah mula pakai line maxis ni sejak Dilah guna HP lagi dari hotlink ke maxis.. so dah lebih 14 tahun la guna dari zaman study lagi.. Cuma awal tahun ni Dilah baru tukar ke U-Mobile bila line Maxis agak teruk.. sampai kat opis ngan rumah pun kadang2 takde line.. bila dah sampai macam ni memang kronik sgt la Dilah rasa sebab sebelum tu line Maxis selalunya sentiasa tip top.. kat mana2 pun line maxis kuat signalnya.. tapi dalam 2, 3 bulan tu teruk sangat. Tu yg Dilah tukar U-Mobile.. tak lama lepas Dilah tukar U-Mobile tu line U-mobile pulak teruk.. Masa tu Dilah dapat tahu yg line Maxis dah kembali seperti biasa, tip top mcm dulu.. so tu yg Dilah tukar Maxis semula..

Walaupun ada yang kata line Maxis ni mahal tapi bagi Dilah Maxis ni paling konsisten sekali.. balik kampong ke dekat area gunung2 ke line maxis tetap ada dah kuat signalnya.. so berbaloi la bayar lebih kan… lagi-lagi bila maxis dah upgrade kuota internet ni lagi la berbaloi-baloi sangat.. So tu la citer nya..


You Might Also Like

0 komen