Shopping di Langkawi | Langkawi Saga & Haji Ismail Group (HIG)

January 19, 2018



Shopping di Langkawi | Langkawi Saga & Haji Ismail Group (HIG) | Assalamualaikum.. Ok kita sambung semula cerita mengenai percutian ke Langkawi last disember.. Jenuh pulak nak menghabiskan cuti-cuti Malaysia ke Langkawi ni kan.. Actually, entry ni lebih kepada nak share info ngan korang jer.. lagi-lagi ni pasal shopping kan.. hahaha.. 

Dilah akan share sikit2 harga coklat di sana sebagai reference korang. Tapi perlu diingat, harga ni tak tetap tau, time musim cuti sekolah mahal sikit.. Then ada jenis coklat tempat A mahal tempat B murah, coklat lain pulak tempat B mahal, tempat A murah.. So kalau korang ada banyak masa boleh la survey banyak tempat..

Memandangkan Dilah takde banyak masa untuk survey banyak tempat.. So kitorg decide pergi ke kompleks Haji Ismail Group sahaja. Tapi bila dah sampai ke sana, kitorg tukar ke HIG lama, bukan yang bangunan baru tu.. Berhadapan HIG tu pulak ada Langkawi Saga. So dapat la survey 2 tempat ni jer.. 

Langkawi Saga


Langkawi Saga ni lot kedai dia lebih kurang sama dengan HIG lama tu jugak.. tp dalam nya takdela padat sangat.. Harga coklat kat sini lebih kurang jer dengan HIG. Rasanya hampir ke semua coklat harga lebih kurang sama…










Banyak sangat sampai rambang mata tengok coklat banyak2 ni..  ni antara yang sempat Dilah ambil gambar la.. Round banyak kali tapi sampai tak tahu nak beli coklat apa tau.. haha.. tapi fav Dilah Hershey Kisses dark choc, Whittekers.

Di sini Dilah ada beli Non-stick pan TEFAL… murah sangat la harga time tu.. biasanya harga dah murah dari pasaran tapi hujung tahun aritu ada lagi sale. So harga jadi lagi murah la dari biasa.. so Dilah dapat la beli sebijik Pan Tefal size sederhana.. ikut hati nak jer beli lagi tp pikirkan diri ni xdela berapa nak rajin memasak kan.. kang kena peril ngan Ayah Wan pulak beli pan banyak2.. hahaha..



Lagi 1 Dilah target nak beli set pinggan mangkuk.. tapiiiiiiiiiiiiiii… tak tau nak piliihhh… maklum ler tak penah beli set pinggan mangkuk sendiri kan.. kan rumah pun pakai pinggan kaca hadiah kawen tu jer.. set yg 4 pcs tu.. konon nak beli set besar yg complete tp tak tau nak pilih yg mana.. haha.. lagi2 tengok corak munge2 jer.. tak berapa berkenan pulak.. hahaha.. so selamat sikit duit mak 2,3 ratus kan..

Haji Ismail Group (HIG)


Macam Dilah cakap tadi, harga coklat kat sini hampir sama dengan kat Langkawi Saga.. So bila tengok harga lebih kurang sama tu, Dilah tinggal amik jer la masuk bakul.. Bawak si abg yg suka sangat makan coklat tu memang pening kepala dibuatnya.. Ikut suka dia je masukkan banyak2 coklat.. so Dilah tapis2 keluarkan coklat dia tu.. haha





Yang ni Dilah ada beli tapi tak sempat nak rasa lagi.. tapi Bunda cakap sedap... tak sabar nak rasa....


Sedikit info, kat Jeti Kuah pun ada banyak kedai2 jual coklat jugak.. HIG pun ada cawangan kat situ jugak.. dan kalau korang nak tau ada sesetengah harga coklat yg dijual kat sana jauh lagi murah harganya.. contohnya coklat DAIM di HIG RM52 (3 pack) tapi di jeti tu RM45 utk 3 pack. So kalau korang rajin nak survey banyak tempat dapat la beli yg murah sikit kan.. 


So.. ni lah hasil rembatan Dilah semasa di HIG dan Langkawi Saga aritu.. ni baru  kot.. ada yg tak sempat nak amik gambar pun.. dah bagi2 kat orang.. haha


Entry lain berkaitan Cuti-cuti Langkawi

Anniversary Gateaway 2017 | Langkawi - Day 1
Anniversary Gateaway 20117 | Langkawi - Day 2
Tempat Menarik di Langkawi | Mangrove Tour KILIM Geoforest Park
JJCM Langkawi | Laksa Ikan Sekoq 
Anniversary Gateaway 2017 | Langkawi - Day 3

You Might Also Like

7 komen

  1. byknya coklat..cikyan suka sgttt!! bila la dpt bjalan ke sana nihh..

    ReplyDelete
  2. Banyaknya coklat! Hehe teringin juga nak beli set pinggan mangkuk tapi nanti-nanti la. Sekarang pun dah banyak kat rumah

    ReplyDelete
  3. rindunya nak pergi Langkawi. Rindu nak shopping coklat

    ReplyDelete
  4. Masa pi Langkawi dlu pun akak shopping di HIG..Kat situ best,boleh pusing² area situ dengan jalan kaki je..

    ReplyDelete
  5. Bestnya.. Nak kena menabung nie.. boleh cuti dan shopping coklat di langkawi.. hehehe

    ReplyDelete