Durian Cheese Cake Leleh yang Sedap Sangat

February 14, 2018


Durian Cheese Cake Leleh yang Sedap Sangat | Assalamualaikum.. pagi-pagi ni dah teringat kat durian cheese cake leleh yang Dilah makan masa kakak Diyana warded last week... Aduhhh.. terlioq betui bila diingat-ingat semula.. haha..

Kisahnya ada sorang ex-ofismate Dilah ni lepas dia berhenti kerja, dia buat bisnes jual kek dan roti.. bermacam-macam jenis kek dan roti yang dia jual.. Sambutan memang sangat menggalakkan.. Dia pun rajin update kat facebook dia hasil jualan dia.. Jenis kek leleh tu pun ada macam-macam flavour yang dia jual. Pandan, coklat, vanila, red velvet dan yang terbaru dan hot selling sekarang ni durian cheese leleh... 

Kalau dah selalu nampak dia post kat FB tu mahunya tak meleleh orang yang tengok ni kannn.. haha... tapi sayangnya dia duduk jauh dari rumah Dilah mahupun opis Dilah ni hah.. tu yang terbantut niat nak beli.. So kebetulan time kakak warded kat KPJ aritu dekat la sikit ngan rumah dia kan.. so bila nampak dia post kat FB cepat2 la roger dia tanya ada kek apa keesokan harinya kan...

Orang kata rezeki memang tak pernah salah alamat kan.. Aritu dia ada buat durian cheese cake leleh.. fuhhh.. memang rezeki baby la dapat merasa kali ni kan.. Dilah cepat-cepat order dan minta dia hantar ke KPJ.


Keesokan harinya, dalam kul 5 ptg dia wassap nak hantar kek tu.. Dilah siap2 tunggu kat lobi senang sikit nanti dia sampai tak tunggu lama kan.. Kebetulan time dia sampai kereta tengah banyak kat lobi tu.. So dia pun kena cepat-cepat.. tak sempat borak apa pun, dia terus pass kek tu.. Dia siap bagi lebih lagi.. Ada kek red velvet cheese leleh sekali.. Alhamdulillah.. rezeki baby lagi.. Semoga Allah murahkan rezeki Nurul sekeluarga..




Dah tak sabar nak rasa cheese cake tu.. Naik bilik cepat-cepat bukak dan makan.. Ya Allah.. sedapnya rasa durian cheese cake leleh tu... memang terasa durian sangat tau.. ada 3 lapisan.. lapisan bawah sekali tu cake durian, then lapisan kedua tu isi durian semata dan lapisan atas sekali tu cheese leleh..  tu yang memang terasa duriannya tu.. Dilah makan sikit jer dulu sebab nak bawak balik bagi Ayah Wan dan anak-anak rasa..

Esoknya makan dengan anak-anak dan Ayah Wan pulak.. Ayah Wan pun puji sedap sangat kek durian tu.. kalau dia dah cakap sedap tu memang sedap sangat la.. tau jer la Ayah Wan tu kan high taste sikit bab makanan.. red velvet cheese leleh tu pun dia kata sedap..  makan ngan budak-budak ni memang tak berhenti suap tau..

So kalau korang yang area JB tu nak rasa kesedapan kek dari Nurul ni boleh roger-roger Nurul ok.. macam-macam kek ada.. kek untuk birthday pun Nurul ada buat tau.. harga dijamin berpatutan dan rasanya gerenti puas hati.. Nah bagi cuci mata sikit tengok jenis-jenis kek yang Nurul jual.. Jangan terlioq pulak ye.. haha







Contact number : 018-377 7341 (Nurul)


 



You Might Also Like

6 komen

  1. Replies
    1. yang dah makan ni pun boleh terliur lagi.. haha

      Delete
  2. Replies
    1. kan cikyan... semuanya nampak best2 kan..

      Delete
  3. Meleleh ana tgk cheese kek tu dilah. Awat semua jauh2 dkt johor sana tu. Selamat tak mengidam.haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha.. dah dilah duk jb dapat share yg kat jb ni je la.. slalu tgk kwn2 share area KL sana rasa terliurrr jer.. kali ni dapat yg kat jb senang dekat sikit kannn.. haha

      Delete