Buffet Ramadhan 2018 di JOM MAKAN @ Double Tree by Hilton

April 04, 2018



Buffet Ramadhan 2018 di JOM MAKAN @ Double Tree by Hilton | Assalamualaikum.. Tak lama lagi dah nak masuk Bulan Ramadhan kan..  sekejap jer rasanya dah nak berpuasa lagi.. Nampaknya kali ni Dilah tak dapat la berpuasa penuh sebab masih berpantang lagi di Bulan Ramadhan nanti.. hehe.. nasib la kena ganti puasa banyak nanti..


Bila bercakap Bulan Ramadhan ni, ramai yang dah ternanti-nanti di mana tempat yang best nak berbuka bersama keluarga atau kawan-kawan. Time tu la korang nak gathering dengan kawan-kawan yg dah lama tak jumpa kan.. Sekarang ni pun dah banyak Media Preview untuk Buffet Ramadhan 2018. 


Jom Makan at Double Tree By Hilton




Minggu lepas Dilah bersama-sama team JDT Blogger telah menghadiri Pra-Ramadhan Media Preview 2018 – Jom Makan at Double Tree by Hilton di Johor Bahru.. Memang meriah sangat suasana di majlis tersebut.. Terdapat pelbagai jenis menu  yang ditawarkan oleh Makan Kitchen. Memang puas hati sangat kalau dapat berbuka puasa di sini..
 

Mediterranean & Arabian Cuisine, Marche Style Asian Buffet



Tahun ini, Makan Kitchen menawarkan menu Mediterranean & Arabian Cuisine, Marche Style Asian Buffet. Pelbagai jenis makanan yang bertemakan Mediterranean dan Arabian ni disediakan di Makan Kitchen. Sampai rambang mata dibuatnya.. Tak tahu nak pilih yang mana sebab terlalu banyak.. Semua nak rasa kan.. hahaha..


Main Course


Shikh Tauok

Lam Moussaka

Kebab Grilles Parsian Style

Morrocan Grilled Lamb Shoulder






    Mezzeh

    Falafel
     
     Baba Ganoush

     Fattoush Salad and Zaatar Olive Salad






    Menu Pembuka Selera

    Menu pembuka selera ni adalah menu yang sangat-sangat Dilah nantikan.. Bab kek dan dessert2 ni memang Dilah suka sangat.. Jom tengok menu dessert yang disediakan semasa Buffet Ramadhan ini nanti..
     








    Makanan Melayu, Cina dan India juga turut disediakan


    Selain dari makanan Mediterranean dan Arabian, Makan Kitchen juga turut menyediakan menu Asian Buffet dari 3 kaum utama di Malaysia iaitu masakan Melayu, Cina dan India. Banyak sangat pilihan makanan, so jangan risau la kalau ada antara kawan korang yang tak boleh makan menu Mediterranean tu masih lagi boleh makan menu Malaysia.. hehe










    Hahhh.. terliur tak tengok menu-menu yang disediakan oleh Makan Kitchen.. Dilah yang tengok semula ni pun rasa lapar balik.. haha... Antara makanan yang sempat Dilah rasa dan makan haritu.. Ni yang sempat ambil gambar la.. Ada yang terus makan jer.. haha.. tapi memang sedap makanan di Makan Kitchen ni tau..







    Harga Buffet Jom Makan at Double Tree by Hilton


    For voucher purchase, please email nurulatiqa.irwan@hilton.com or call +6012 7841842.  


    Mediterranean & Arabian Cuisine, Marche Style Asian Buffet
    17 May – 14 June
    RM168 nett / adult
    RM84 nett / child

    Hari Raya Dinner
    15 & 16 June
    RM168 nett / adult
    RM84 nett / child

    Hari Raya Hi-Tea Buffet
    15 - 17 June
    RM108 nett / adult
    RM54 nett / child



    For more information or reservations, please call +607 268 6868

    DOUBLE TREE BY HILTON

    Address:
    No. 12 Jalan Ngee Heng, 80000 Johor Bahru, Johor, Malaysia.
    TEL: +60-7-2686868FAX: +60-7-2686888

    You Might Also Like

    11 komen

    1. Tengok balik jadi lapar balik hahaha ..Jom pi makann heheheh

      ReplyDelete
    2. Banyaknya makanan....berderet-deret

      ReplyDelete
    3. semuanya sedap belaka...eh.. tak dapat rasa macaron durian tu ..sedih

      ReplyDelete
    4. pergh tengok makanan jadi lapar balik , padahal baru jer makan tengah hari

      ReplyDelete
    5. Assalamualaikum dilah...wah ! Sedapnya tengok menu dia...

      ReplyDelete
    6. Allahu sedapnya kak..
      Tengok menu pembuka selera pun dah nampak sedap dah, main course lagi la kan.. 😍

      ReplyDelete
    7. MasyaAllah..banyak nya menu depa, jenuh pilih nak makan apa...😁

      ReplyDelete
    8. Sedap-sedap nampaknya menu untuk buffet ramadhan tahun ni kan....jenuh nak pilih mana dulu nak makan...😋

      ReplyDelete
    9. Kalau makanan dekat DoubleTree by Hilton memang confirm sedap dilah. Memang berbaloi sangat dengan harga dia. Macam2 menu pulak tu. Sampai tak tahu nak makan apa nanti.

      ReplyDelete
    10. Sedapnya Dillah...terliur tgk makanan ni..

      ReplyDelete