Fattah Anas's Birthday Celebration

April 09, 2018


Fattah Anas's Birthday Celebration  | Assalamualaikum.. amboiiii.. bukan main omputih lagi tajuk entry hari ni kan.. hahaha.. btw, ingatkan lepas ni lambat lagi nak update entry sbb dah bersalin.. rupa2nya idokkkk... Dilah masih di sini lagi.. belum ada tanda-tanda nak bersalin dan masih pegi kerja lagi ni hah... haha

Ok.. jom citer pasal kitorg celebrate birthday fattah anas last week.. birthday adik kan jatuh hari Isnin yang lepas.. so balik kerja haritu rasa macam tak letih sangat.. so cakap ngan ayah wan, jom la kita keluar makan-makan sempana birthday adik.. tetiba rasa nak makan kek pulak kannn.. Ayah Wan on jer..


Dilah pikir ada 2 restoren jer yg siap ada jual kek sekali iaitu Secret Recipe dan juga SDS. 2 restoren ni jadi pilihan sebab ni jer yang terdekat dengan rumah.. hari kerja tambahan pulak dengan keadaan diri Dilah ni kan.. memang malas nak keluar makan jauh-jauh.. haha.. so last2 Dilah decide pergi SR di AEON Taman U jer...


Sampai SR tu tengok penuh restoren tu.. dah la restoren tu takde la besar mana.. tapi full pulak hari tu.. rupa-rupanya ada promosi BUY 1 FREE 1 rupanya.. patut la ramai orang.. xpela.. nasib baik ada meja kosong lagi.. so kitorg pun masuk.. Pilih-pilih menu dulu.. then baru pilih kek..



Dilah cadang nak beli 2 slice cake sahaja.. dah pilih seketul.. tengah pilih lagi satu jenis tetiba si kecik ni tunjuk nak yg mango kek pulak.. punya la Dilah pujuk  tunjuk kek yang lain.. seboleh-boleh Fattah Anas tunjuk kek mango tu jugak.. siap cakap tu kek dia lagi.. okla dik.. sebab birthday adik kan, ibu ikutkan la jugakkkk.. hahha



So bila kek sampai, kitorg pun suruh adik potong kek.. takdela menyanyi lagu 'happy birthday' sangat pun sebab org ramai kan.. tapi dia punya excited nak potong kek, habis hancur kek tu dipotong.. dah la slice cake jer kan.. hambikkk kek tu jadi kecik2 dah.. hahaa... xpela.. janji adik happy kan.. puas hati la tu dapat potong kek dia.. haha..




As expected, mango cake tu tak bape sedap.. haha.. tp cheese cake lagi satu tu habis licin.. sementara tu, makanan dan air yang diorder pun sampai.. Abang Faris nak chicken chop, ibu pun sama.. so senang order 2 jer sbb buy 1 free 1 kan.. nasib baik kan.. harga 1 set tu RM19.90. Then Ayah Wan pulak amik mee apantah.. vietnam2 cam tu namanya.. haha.. ampun!! tak ingat dah nama menu tu..



Tengok la si kecik ni.. dia lebih banyak makan mee dari makan chicken chop tu.. share berdua ngan Ayah Wan jer.. budak ni kalau dah suka sesuatu tu memang bersungguh dia makan.. tak tengok yang lain dah...


Alhamdulillah.. masing-masing enjoy dapat berjalan dan makan-makan haritu.. Ibu pun lega sbb ada jugak la small celebration untuk adik.. kalau tak kesian dia kann...  Jangan risau dik.. next year kita boleh sambut lebih meriah dengan birthday adik baby sekali nanti kan... hehe..

You Might Also Like

6 komen

  1. wowwww sedapnye white chocolate tuuuu ngidam pulak.. anyway happy birthdayy fattah comel :D

    ReplyDelete
  2. assalamualaikum dilah...happy belated besday fattah...semoga jadi anak yg soleh yer..

    ReplyDelete
  3. Happy belated birthday Fattah Anas semoga membesar menjadi insan yg soleh dan dan clang didunia dan akhirat

    ReplyDelete
  4. Wah meriah bufday boy dengan kek.. 😍

    ReplyDelete