Hilangkan Batuk dan Selsema Bayi dengan Narinar Flutheraphy

April 15, 2018


Hilangkan Batuk dan Selsema Bayi dengan Narinar Flutheraphy | Assalamualaikum.. hai korang.. arini Dilah saje nak borak-borak ngn korang.. ala, biasa la cerita mak-mak ni mesti la perihal anak-anak kan.. lagi-lagi anak dah 3 orang masuk 4 orang ni, macam-macam ragam anak-anak Dilah ni tau.. time hadap tu memang boleh bikin stress kat mak ni tau..kadang-kadang boleh jadi mak ko hijo bila menghadap ragam anak-anak ni tau.. haha.. sabo jer la mak ni kan…

Fattah Anas ni jenis yang jarang sakit tau.. tapi kalau dah tak sihat tu agak teruk jugak la.. Contohnya, jarang demam.. tapi sekali demam agak teruk sampai terpaksa warded.. Adik ni dah 3x warded kat KPJ tau.. macam tu jugak kalau dia kena selsema.. memang jarang sangat la kena selsema tapi sekali kena memang sampai meleleh-leleh jer..

Sebelum ni kalau Fattah Anas selsema, Dilah akan menggunakan cara tradisional untuk ubati selsema tu.. memang sebolehnya Dilah elakkan bagi ubat pada anak-anak.. Dilah akan bakar bawang putih then tumbuk.. then campurkan dengan minyak.. Lepas tu sapu la dekat dada dan tapak kaki.. Tapi Fattah Anas tak berapa suka bila kena sapu sebab berminyakkan.. jenuh nak tunggu dia tido dulu baru boleh sapu.. 

Masa Fattah Anas warded aritu, ada sorang kawan Dilah perkenalkan dengan satu produk NARINAR ni. Dia bagi Dilah try kat Fattah Anas.. Dilah dah cuba dan memang berkesan sangat.. Narinar Flutherapy ni terapi selesema bayi. Yang bestnya produk ni adalah produk bayi organik. So memang tak perlu risau la ada bahan kimia ke tidak.. Dilah kalau produk organic baru Dilah berani bagi anak-anak guna.. Yela, budak kan sensitive kan.. So better kita elakkan guna produk yang ada bahan kimia..



Dilah try sapu dan buat urutan mengikut yang diajar tu dalam 2,3 hari.. Alhamdulillah dengan izin Allah, selsema Fattah Anas dah baik.. Narinar Flutherapy ni bukan sahaja boleh digunakan sebagai petua hilangkan selsema baby tapi boleh juga digunakan untuk menghilangkan batuk bayi.. Senang cakap kira ianya berfungsi 2 dalam 1 la, dapat menghilangkan batuk dan selsema.

NARINAR T- SERIES

Kalau korang nak tahu, NARINAR ni adalah minyak Terapi Bayi yang pertama di Malaysia yang menggunakan 100% bahan semulajadi dari pati tumbuh-tumbuhan dan bunga-bungaan. Patut la wangi sangat kan.. sebab diperbuat dari bahan semulajadi dan bunga-bungaan rupanya.. 

Yang bestnya, produk Narinar ni terdapat dalam 3 jenis Narinar T-series set terapi urutan lengkap iaitu Narinar FLUtherapy (FT), Narinar Sleep Therapy (ST) dan Narinar Tummy Therapy (TT).


Actually, NARINAR bukan hanya untuk masalah batuk dan selsema sahaja tau.. Banyak lagi kelebihan yg kita akan perolehi bila guna produk Narinar ni.. Jom Dilah share serba sedikit info mengenai produk Narinar ni.. 

 NARINAR FLUtherapy (FT)

Narinar FT ni digunakan untuk mengatasi masalah batuk dan selsema baby. Macam Dilah inform awal-awal tadi, Dilah gunakan Narinar FT ni pada Fattah Anas bila dia selsema dan juga batuk..  Dilah pun sapukan pada abang Faris jugak sebab 2 hari lepas perasan ada hingus meleleh.. so malam tu Dilah sapu la kat Faris.. ni dah dua hari perasan yang dah Faris dah tak selsema lagi dah.. Alhamdulillah.. lega Dilah tengok... Yang penting kena tahu cara urutan Vitaflex dan cara menggunakan Narinar FT ni.. 



NARINAR FT diperbuat daripada gabungan minyak pati asli semulajadi seperti gam arab, lemon, pudina, lavender yang diadun dengan minyak zaitun. Korang tau tak? Gam Arab sangat bagus untuk longgarkan kahak tau.. dan lemon tinggi dengan vitamin C kan, baik untuk sistem imunisasi.

NARINAR Sleep Therapy (ST)

Narinar ST ini pula dirumus untuk mengatasi masalah anak-anak yang tantrum dan sukar tidur malam. Ni yang paling Dilah suka sekali tau.. sebab apa? Macam Fattah Anas dan Faris Zakwan tu memang susah nak tidur awal tau.. asyik nak main jer kejenya.. kadang-kadang dah pukul 11 malam pun masih rancak main berdua tau..

 So kalau Dilah dah tak larat lagi nak menunggu budak2 ni tidur, Dilah akan sapukan Narinar ST ni pada diorang.. InsyaAllah, lepas tu mood diorang akan berubah dan akan berasa lebih tenang. Tidur malam pun dapat tidur lebih lena.. Ni memang sesuai sangat la sapu kat Faris Zakwan yang kuat tantrum tu..


Sleep Therapy ni dihasilkan dari gabungan 100% pati semula jadi dari ekstrak Lavender, Epal Hijau, Oren, Bunga Chamomile dan Bidara. Aroma epal hijau dalam Narinar ST ini mampu melegakan pening kepala yang kronik dan menyeimbangkan emosi. Tu sebab ianya sesuai utk anak-anak yg tantrum.. 

NARINAR Tummy Therapy (TT)

Akhir sekali, Narinar TT pula. Ianya dirumus khas untuk mengatasi masalah kembung perut ataupun sukar membuang.. senang cakap untuk masalah pada perut la kan.. Yang ni Dilah selalu sapukan pada Kakak Diyana sebab dia selalu ada masalah untuk membuang air besar.. Kadang sembelit la. Yang tak tahan tu, perangai kakak Diyana ni kalau masuk tandas nak membuang memang lama.. dah tu siap ajak kite berborak pulak masa dia membuang tu.. sabo jer la hahaha..

Paling penting Dilah dah standby Narinar TT ni untuk adik baby yang bakal lahir ni.. baby kan mudah kembung perut, so dengan adanya Narinar TT ni mudah-mudahan dapat lah elakkan baby dari masalah kembung perut..


Narinar  TT mempunyai gabungan 100% pati semula jadi dari ekstrak serai wangi dan aloe vera. Serai wangi akan melegakan sistem pencernaan bayi di samping sesuai digunakan untuk melindungi kulit dari gigitan serangga. Manakala aloe vera pula kaya dengan antioksida yang mampu melegakan sembelit.


Kalau korang perasan dari apa yang Dilah share di atas ni, produk Narinar ni sangat banyak kegunaannya.. yang penting, ianya bukan hanya boleh digunakan untuk baby, tapi boleh digunakan oleh semua peringkat umur.. Kakak, abg, adik dan baby boleh guna kan.. Tak ketinggalan ibu ayah pun boleh guna tau.. kalau stress dengan perangai anak-anak dan kerja tu korang sapu jer Narinar ST tu.. InsyaAllah lega dan mood kembali baik semula.. hehe..

Dilah memang suka menggunakan produk Narinar ni sebab bau dia yang wangi sangat dana mat menenangkan.. Penah masa awal-awal guna dulu pada Fattah Anas, Ayah Wan ada tanya bau apa yang wangi sangat ni? Best pulak bau tu.. cepat-cepat Dilah cakap ni bau minyak yang Dilah sapu pada adik la.. best sangat kannn…


Kalau korang nak try jugak produk Narinar ni, korang boleh rujuk website/ Facebook Narinar di bawah ni ye.. Mudah-mudahan perkongsian Dilah yang sedikit ni dapat membantu korang  yang mempunyai masalah yang sama macam Dilah.. Sharing is caring khennnn.. hehe




You Might Also Like

8 komen

  1. Mula-mula dulu nampak kat Eda, Sis ingatkan minyak aromatherhy rumah hehehe rupanya minyak kegunaan pelbagai ye..Bagus ni bole beli dan cuba ..

    ReplyDelete
  2. Ada banyak kegunaan rupanya produk Narinar ni. Comel je saiz dia. Senang nak bawa ke mana2. Lagipun minyak terapi ni memang elok kita pakai dekat anak2 sebab selamat dan bahan dia pun semulajadi kan.

    ReplyDelete
  3. Bestnya.. Sukar tidur malam dan meragam tu.. Kadang yang tua ni pun ada masalah tersebut, haha

    Sangat memudahkan urusan seharian ibu bapa bila ikhtiar menggunakan minyak terapi ni👍

    ReplyDelete
  4. Seronok Liez bila travel mmg usung ketiga-tiga ni...anak pun kurang meragam dan cool je

    ReplyDelete
  5. Bagus produk ni dan mmg kena ada 1 kat senua rumah..

    ReplyDelete
  6. assalamualaikum dilah...kecik jer botolnya mcm botol pewangi jer kan...
    ** Mama Maszull

    ReplyDelete
  7. Bagus produk macam nie, yang penting dari bahan semulajadi dan berkesan kan..

    ReplyDelete
  8. bagus produk macam ni kak. tak yah risau dah kalau anak tiberr je selsema.
    Uyul Rosli | JDTBlogger & AFBDotMy

    ReplyDelete