Disposal Nursing Pads Shapee Atasi Masalah Kebocoran Susu Ibu

July 30, 2018


Disposal Nursing Pads Shapee Atasi Masalah Kebocoran Susu Ibu | Assalamualaikum.. Siapa pernah mengalami masalah baju basah akibat susu ibu meleleh?? Yang lagi tak best tu basah kat area breast lak tu kan.. Ya Allah… segannya kalau perkara ni berlaku masa kita kat luar kan.. lagi-lagi kalau pakai baju plain.. memang obvious la sangat nampak tempah basah tu kan…

Lagi satu masalah bila susu dah ‘leaking’ ni, selain baju basah, baju pun mula la berbau dan bila dah kering pulak ada tompokan putih.. iskkk.. memang tak selesa sangat la… malu sangat kalau orang ternampak kan..



Itu la yang Dilah pernah alami sebelum ni tau.. rasanya ramai jugak ibu-ibu yang menyusu badan mengalami nasib yang sama kan.. Tapi sekarang ni tidak akan berlaku lagi kejadian macam ni bila Dilah sudah menggunakan disposal nursing pad dari Shapee ni.. Sebelum ni ada jer guna disposal nursing pad jenama lain. Tapi tak sama tau dengan disposal nursing pad dari Shapee ni..  Jom Dilah share sikit kelebihan disposal nursing pad Shapee ni..

Kelebihan Disposal Nursing Pad Shapee


Disposal Nursing Pad Shapee merupakan hasil buatan dari Korea. Antara kelebihan disposal nursing pad Shapee adalah seperti berikut :

1) Reka bentuk Ultra Thin – ketebalan hanya 1mm sahaja. Sangat nipis kan..

Sangat nipis kan..
2. Dri-Comfy Technology – kekal kering lebih lama.
 
3. Ultra-Air Absorber – boleh menyerap sehingga 55ml susu ibu.
 
4. Rekabentuk berbentuk 3D – tetap selesa walaupun kebasahan.
 Rekabentuk 3D
 
5. Leak Proof Coverage – menyerap susu ibu untuk perlindungan yang tahan lama.
 
6. Double Anti-slip Adhesive Strips – melekat dengan lebih kuat.
 


Dilah suka sangat guna nursing pad shapee ni sebab nursing pad ni sangat nipis seolah-olah kita tak pakai nursing pad langsung. Tambahan pula ia direka dengan menggunakan teknologi Dr-comfy, so kita akan merasa nursing pad ni kering lebih lama. Walaupun rekabentuknya yang nipis tapi nursing pad ni boleh menyerap susu dengan banyak tau.. Lagi satu yang Dilah suka nursing pad shapee ni ada double anti-slip adhesive strips.. so pad ni akan terlekat elok jer kat bra.. takde la bergerak-gerak.. sebelum ni Dilah penah guna yang ada 1 je adhesive strip.. memang asyik bergerak jer tau.. kadang tu siap terlipat lagi.. geram betul tau..
Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai Disposal Nursing Pad Shapee ni boleh layari link ini;



Harga Disposal Nursing Pad?

Nak tahu berapa harga Disposal Nursing Pad ini? Sebagai pengenalan, nursing pad ini dijual dengan harga RM13.90 sahaja sekotak. Harga normal RM18.90 sekotak. 1 kotak mengandungi 30 keping nursing pad. 


Berita baik untuk semua reader blog Dilah. Korang boleh dapatkan diskaun 10% untuk pembelian Disposal Nursing Pad ini dari website Shapee. Masukkan kod dibawah ini potongan harga sebanyak 10%.
Kod diskaun :

10dnpblogger07

Selain dari disposal nursing pad ni, Dilah juga dah mencuba Seamless Nursing Bra dari Shapee ni tau.. memang selesa dan best sangat tau.. lembut sangat.. korang patut cuba tau.. sebab Dilah dah try pelbagai jenama nursing bra, yang ni memang selesa sangat-sangat tau.. Cuba la..

Untuk maklumat lebih lanjut mengenai barangan dari Shapee, boleh layari website berikut:

You Might Also Like

4 komen

  1. Hah..yang BF tu boleh la guna disposal nursing pad ni..takdelah sampai baju basah kan..hhehehe

    ReplyDelete
  2. Masa sis menyusu anak pun ada pakai ni kalau berjalan keluar, kalau kat rumah pakai je sapu tagan utk tekap teteknya hehehe.
    Skrg dh senang kann..

    ReplyDelete
  3. Masa SA menyusukan anak 13 tahun yang lepas ada la nursing pad ni tapi jenama lain..memang guna sebab masa tu baru kenal nursing pad..sebelum2 tu pengalaman tengok ipar duai tekap ngan tala good morning...hehhe...sekarang semua dah mudah.,.

    ReplyDelete
  4. Ibu bf mmg kne pakai, kalau tak lenjun sampai kt baju..

    ReplyDelete