Daging Salai Frozen dari Smoka - Salai Hous

September 12, 2018


Daging Salai Frozen dari Smoka - Salai Hous | Assalamualaikum.. Korang minat tak masakan daging salai? Dilah ni memang suka makan daging salai.. tapi x penah pulak masak daging salai tu sendiri.. tau makan je.. masak x tau.. haha..


Masa family day geng GBSB aritu, kitorang ada buat potluck. masing-masing ada bawak makanan atau minuman. Salah satu daripadanya adalah menu daging salai masak lomak cili api. Sedap betul daging salai tu.. lembut je.. tu yang teringat-ingat lagi sampai sekarang ni.. haha


Dulu Dilah rasa macam leceh jer nak masak daging salai ni.. tapi sekarang ni dah senang, dah ada daging salai frozen tau.. jangan tak caye.. daging salai masak lemak yang Dilah makan aritu guna daging salai frozen la.. Alahai.. senang betul keje memasak zaman sekarang ni kan.. 

Dah alang-alang tu meh Dilah share resepi Daging Salai ni..

Daging Salai Masak Lomak Cili Api bersama Belimbing Buluh


Bahan untuk dikisar
1. Bawang putih 10 biji
2. Bawang merah 5 biji
3. Serai 1 btg
4. Cili api 15 biji
5. Cili besar 3 biji
6. Kunyit hidup 1 inci shj
7. Santan pekat
8. Air secukupnya
9. Daun kunyit
10. Garam n gula
11. Belimbing buluh

Cara masak :
1. Minyak untuk menumis
2. Masukkan bahan yg dikisar tadi
3. Tumis sehingga naik bau
4. Masukkan air
5. Masukkan santan
6. kacau sehingga sebati
7. Masukkan DAGING SALAI
8. Masukkan daun kunyit, belimbing buluh, garam dan gula
SIAPPP..
***********************

Info Daging Salai Smoka - Salai Hous



- Harga - RM20
- Berat 250g
- Daging ni sudah masak cuma difrozenkan
- The kempen eat clean and healthy
- Mudah dan cepat dimasak
- Menggunakan teknik salai tradisional
- Menjimatkan masa menyiapkan hidangan

Muhamad Husnul Azam Ahmad Mughni
Pegawai Pemasaran
019 - 6014 371

You Might Also Like

10 komen

  1. Waaa senangnyaaa laaa, dah siap salai ek..
    Nak test laaaa....

    ReplyDelete
  2. Wah, sedapnya. Kat mana nk dapat daging frozen tu.

    ReplyDelete
  3. Sedap nie.. sha suka daging salai buat gulai lemak.. memang menyelerakan.. mudah lah skrg..

    ReplyDelete
  4. kecur hari ni sana sini ada masak lemak, hahaha

    ReplyDelete
  5. waaa best ni...semalam baru je post gambar masak lemak cili padi daging salai yang housemate masak..daging salainye dapat dari kawan dia..kawan dia buat sendiri..macam ni, boleh beli yang frozen dari smoka salai pulak next time!

    ReplyDelete
  6. assalamualaikum dilah...pehh buat terliur jer kan...

    ReplyDelete
  7. alamak aih sedapnya.ada letak belimbing buluh lagi.memang sedap daging salai masak lemak ni.kalau kat kedai mahal..

    ReplyDelete
  8. perghhhhh terliurrr kitaaa nengokk nyaa...

    ReplyDelete