Nikmati Kambing Perap yang Sedap dari Kambing Golek Johor

December 07, 2018



Nikmati Kambing Perap yang Sedap dari Kambing Golek Johor | Assalamualaikum.. Siapa kat sini penggemar kambing bakar? Kalau korang nak tahu,  Dilah ni dulu tak makan kambing tau.. tapi selepas kawin baru Dilah berjinak-jinak makan kambing.. haha.. Ni Ayah Wan la yg ngajar makan kambing ni.. pastu makan nasi arab pun ngan kambing jugak. Sudahnya sekarang Dilah dah suka makan kambing.. Lagi-lagi kambing bakar..



Biasanya Dilah makan kambing bakar ke or lamb chop kat restoren je. Tapi sekarang ni dah senang, dah ada kambing perap yang dijual secara sejuk beku. So boleh la sediakan sendiri di rumah. Sebelum ni Dilah pernah masak kambing perap guna Pressure Cooker Noxxa. Memang senang sangat. Tapi kali ni Dilah nak try masak guna Air Fryer pulak..


Set Kambing Perap Frozen dari Kambing Golek Johor ini turut  disediakan sos black pepper sekali. So korang tinggal masak daging kambing tu sahaja.. 1 pack ni ada 4-5 keping kambing yg telah diperap dengan ramuan istimewa mereka. Harga 1 pack 500g ni hanya RM28.


Macamana nak masak kambing bakar guna air fryer? Senang jer nak masak guna air fryer ni.. masukkan kambing perap dalam air fryer. Set 180°C dan masa 12 minit. Then set lagi 190°C 10min. Siap.. Juicy di dalam.. bahagian luar tak terlalu kering.. just nice orang kata.. haha



Kalau korang nak try kambing perap macam yg Dilah buat ni, boleh dapatkan dari Kambing Golek Johor. Selain kambing perap frozen, Kambing Golek Johor juga turut menawarkan servis kambing golek untuk jamuan di majlis-majlis perkahwinan, akikah dan sebagainya..


Kambing Golek Johor


Facebook:

You Might Also Like

4 komen

  1. nengok gambar pun dah telan air liur.. kikiki..

    ReplyDelete
  2. pehhhhhh......pakai air fryer je ehkk....*ngidam betul dengan air fryer tuu..hahahahaa..harap2 idaman menjadi kenyataan.hahahhaa..

    ReplyDelete
  3. Uiitt tak masak ke tu..hahahaha
    Kita nak masak esok heheheh..

    ReplyDelete
  4. Ala jauhnya nak order. Nampak sedap je kambing perap ni😋

    ReplyDelete