My Bad Day!!


My Bad Day | Assalamualaikum.. hari ni pagi-pagi dah ditimpa malang. Dalam kelam kabut nak hantar anak pergi sekolah, dengan macam-macam rengekkan dan ragaman anak-anak yang nak itu ini.. Si kecik pulak selsema.. ibu suruh kakak tolong lapkan hingus baby sbb ibu tengah nak reverse kereta.. nak tengok belakang lagi ni.. Then masa nak reverse kereta keluar dari pocrch kete tu, tetiba gedegangggggg!!! OMG!!! Apaa dah jadi ni???????

Alllahhhh... Side mirror terlanggar pintu pagar pulakkkk!! Padahal si abg faris ada je kat tepi pintu pagar tu ready untuk tutup pintu nanti.. tapi dia langsung tak perasan pintu tu bergerak sampai ibu terlanggar!! Paling teruk, side mirror tu sampai terkepak habis dan retak.. cermin dah tanggal dan pintu kereta tersagat hoiiii...aduhhhhhh.. apa nak jawab ngan Ayah Wan ni?? Mesti dia bising dan marah-marah nanti...


Ibu yang stress pun dah termarah anak-anak.. sebab diorang meragam macam-macam hal sampai ibu tak fokus dan tak perasan pintu pagar tu. Tapi yang paling teruk tu sbb pintu kete dan side mirror tu rosak teruk la.. Kereta Ayah Wan pulak tu.. kalau kete ibu boleh rileks lagi..


Agak-agak bape kos nak ganti side mirror tu ek?? Nak kena korek tabung ni.. ni tak inform Ayah Wan lagi.. takut dia marah pagi2 pulak.. huawaaaa...

Sorry anak-anak ibu marah anak-anak pagi ni.. Ibu rasa useless sangat.. bad mother.. asyik marah anak jer.. sampai abang mintak belikan kuih tadi pun ibu terpaksa tolak permintaan dia.. dia nak beli kuih yg mahal.. tp dalam keadaan sekarang ni ibu tak dapat nak tunaikan.. ibu tukar dgn kuih lain.. harap abg faham..

Tahun ni memang banyak ujian dan dugaan yang berat untuk kami sekeluarga.. Mudah-mudahan semuanya cepat berakhir..Semoga kami kuat menghadapi dugaan ini..
My Bad Day!! My Bad Day!! Reviewed by Dilah on April 23, 2019 Rating: 5

14 comments:

  1. aduh, tersagat tu boleh repair dilah. polish je. part cermin tu tak pasti pulak berape.huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tula juju.. nasib baik yg kat pintu tu xde kemek. just cat tu je yg tersagat.. side mirror tu je la kena tukar satu set.

      Delete
  2. aduhai...teruk jugak tu sampai terkopak side mirror nya...hari tu housemate kene camni gak, tapi tak ingat berapa dia betulkan..dalam ratus jugak..

    moga Allah permudahkan semuanya...benda da jadi kan, insya'Allah mudah-mudahan ayah Wan faham..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tula sunah.. sampai terkopak tu, memang jahanam terus tu.. dah survey2 jugak tadi dalam 200-400 jugak la.. amiin.. baru bgtau ayah wan, nasib baik dia x marah kali ni.. huhu

      Delete
  3. Allhuakbar...teruk juga ni kak... itulah kan klu kite dah kelam kabut ni..mcm² dugaan...semoga dipermudahkan urusan akk

    ReplyDelete
  4. Innalilah...kuat betul tu terlanggarnyaa sampai mengepak cermin...
    Sabar Dilah, ujian dari Allah, kot ada hikmah dengan apa yang berlaku ni ya...

    ReplyDelete
    Replies
    1. iye sis.. terkepak habis side mirror tu.. tp rupanya cermin dia tu x pecah pun.. cuma tercabut jer.. jatuh kat rumah..

      Delete
  5. Semoga tabah sisturr dengan segala ujian yg melanda.... Anak anak la ujian kepada ibu bapak...ye dak.... Semoga dipermudahkan urusan eh....

    Amin

    ReplyDelete
  6. Allahu. moga dipermudahkan hari akak. InsyaAllah dah besar nanti anak anak faham. Lepas ni pujuk balik.

    ReplyDelete
  7. betul kuat tu, kalau tak ,takkan jadi sampai macam ni kan dilah..Kadang² stress macam² boleh berlaku...bertabah ye dilah

    ReplyDelete
  8. huhu takutnya so camne tu? Ayah Wan kata apa?

    ReplyDelete

Powered by Blogger.