Jus Kurma Delima TAMARe - Energy Booster untuk Ibu Menyusu


Jus Kurma Delima TAMARe - Energy Booster untuk Ibu Menyusu | Bila anak dah masuk satu tahun ni, susu badan pun mula berkurang.. Ehh.. actually, masa menyusu Faiz Mikail ni susu mula kurang dari 8 bulan lagi.. memang awal sangat.. tak macam abang2 dan kakaknya dulu.. lepas 18 bulan baru susu berkurang..

Dilah ni sebolehnya nak menyusukan baby sehingga cukup 2 tahun atau paling kurang pun setahun setengah.. tapi bila 8 bulan susu dah mula drop, Dilah rasa frust jugak.. Dilah harap yang bongsu ni dapat la menyusu badan sama macam adik-beradiknya juga.. Rasa tak adil pulak kalau terpaksa benti awal pulak.. Lebih memeritkan bila bertembung bulan Ramadhan.. Biasa bila puasa ni susu akan berkurang kan..


Kebetulan kawan Dilah perkenalkan TAMARe ni.. Katanya untuk menambah susu dan juga energy booster. Yela, bila kerap menyusu ni memang boleh buat lesu tau.. Dia minta Dilah try minum, mana la tahu boleh membantu kan.. so Dilah pun try la..

JUS KURMA DAN DELIMA TAMARe


Alhamdulillah, dalam seminggu tu Dilah try, susu masih ada, walaupun tak meningkat banyak (sebab masa puasa kan) tapi sekurang-kurangnya, susu tak berkurangan.. masih dapat pam susu macam biasa  untuk bekalan baby Faiz Mikail untuk keesokan harinya..

Alhamdulillah.. dan Dilah teruskan minum sekarang ni bila nak ganti puasa pulak.. ada 37 hari nak ganti puasa tau.. kena la ganti sikit-sikit.. haha.. dan yang penting juga badan tak rasa lesu walaupun dalam keadaan berpuasa.. Yela, dah la puasa, nak kena mengepam susu / menyusu badan secara direct lagi, badan akan cepat jadi lesu dan tak bertenaga tau.. So bila minum jus kurma ni dapat la memberi tenaga kan.. takdela melepek jer.. haha


Kandungan Jus Kuma dan Delima dan cara pengambilan

Diperbuat daripada 100% kurma dan buah delima, tiada bahan pengawet dan tiada gula tambahan.


Cara pengambilan setengah cup sebelum sarapan pagi dan setengah botol sebelum makan malam. Untuk maklumat lanjut boleh rujuk di SINI.


Manfaat Jus Kurma dan Delima TAMARe


Ibu Hamil & Bayi dalam Kandungan
·        Menguatkan tulang gigi, kuku & rambut
·        Baik untuk merangsang saraf
·        Mengurangkan risiko bayi pramatang
·        Mengurangkan ‘morning sickness’
·        Energy Booster
·        Membantu dalam masalah HB rendah

Ibu Menyusu
·        Menstabilkan hormone ibu
·        Meningkatkan pengeluaran susu badan
·        Susu badan lebih pekat
·        Mencantikkan dan melembutkan kulit
·        Mengecutkan Rahim ibu
·        Membakar lemak & menurunkan berat
·        Memberi lebih tenaga kepada ibu menyusu

Dewasa
·        Menguatkan tulang, gigi, kuku & rambut
·        Melambatkan proses penuaan
·        Menambahbaik imunisasi badan
·        Mencantikkan & melembutkan kulit
·        Energy Booster
·        Menambahbaik sel kulit mati
·        Menstabilkan kadar kolestrol

Kanak-kanak 1 tahun ke atas
·        Menyokong pertumbuhan kanak-kanak
·        Membaiki & menguatkan usus
·        Terus memberi tumpuan dalam pembelajaran
·        Melindungi dari terkena penyakit
·        Badan fit dan bertenaga
·        Membantu dalam menghafal
·        Brain Booster

Jus Kurma Ajwa TAMARe (Premium Ajwa Dates Drink)

Premium Ajwa Dates Drink
Jus Kurma Ajwa dihasilkan daripada 100% kurma ajwa sahaja, tiada bahan pengawet dan tiada gula tambahan. Bagi pengemar kurma ajwa, korang kena cuba yang ni..

Manfaat Jus Kurma Ajwa



Untuk maklumat lanjut, boleh rujuk media social TAMARe HQ di bawah ya..

Facebook :

Post a Comment

3 Comments

  1. Macam bagus ye Jus ni...
    Tapi Sis ko rasa, tekak Sis ko ni tak boleh nak terima hahahaha

    ReplyDelete
  2. kurma, delima antara makanan yg bagus utk tubuh badan kita..

    ReplyDelete
  3. alhamdulillah...moga faiz mikail dapat minum susu badan sepenuhnya sampai dua tahun...ameen

    ReplyDelete