Google Adsense :: First Payment dah masuk


Google Adsense :: First Payment dah masuk | Assalamualaikum.. Alhamdulillah.. Bayaran pertama google Adsense Dilah dah masuk.. Allahu, macam tak caya jer.. Sebelum ni selalu dengar blogger dapat bayaran dari Adsense.. bayaran masyuk jer... Dilah x tahu sangat pasal adsense waktu tu..


Yela.. Dilah dah 2x apply adsense dari 2 ke 3 tahun lepas.. tapi tak lepas-lepas.. nak godek2 apa masalah pun dah malas.. tukar email sudah.. pun sama jugak.. dalam bulan 3 ke 4 aritu Dilah tukar template blog.. Pastu minta Sunah dan Sis Lin tolong tengok2kan apa yang patut untuk Dilah apply google adsense semula..

 Lepas sebulan Google AdSense approved, baru Dilah dapat surat yang ada pin code tu dari Google AdSense. Masa tu duit dalam tu sikit lagi nak cecah USD100. Alhamdulillah.. bulan lepas dah cecah limit minimum untuk cash out iaitu USD100. Tapi Dilah biarkan je dulu.. biar la bertambah lagi kan.. hehe lagipun payment kena hold dulu sebab Dilah belum isi payment method.
 

Email dari Google AdSense

Minggu lepas ada borak2 pasal Google Adsense di group JDT Blogger. so alang2 tu tanya la diorang pasal payment method tu.. Kak Mia pun ajar mana nak tukar payment method tu.. siap tukar setting tu, petang tu terus dapat email Google Adsense dah transfer payment.. cepat betul.. walaupun niat asal taknak cash out lagi.. tapi takpe la kan..

1st payment Google AdSense


Alhamdulillah..pagi tadi check akaun, payment Google AdSense Dilah yang pertama dah masuk.. syukur sangat.. untuk beginner macam Dilah ni okla kan.. korang yang dah bertahun ada Google Adsense tu mesti dah hebat kan payment.. rasa bersemangat ni nak kumpul semula duit dalam tu.. kena rajin-rajin la update blog ye Cik Dilah oiii... baru la duit masuk pun asyukkk.. haha.. 

TQ pada semua yg ajar Dilah pasal google Adsense ni.. perlahan-lahan kita tambah ilmu pasal Google AdSense ni.. 


Post a Comment

16 Comments

  1. Tahniah kak, cepat tue.. hari tu baca baru approved,, tup tup dah cashout.. sy dah 2 tahun x cashout lgi huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tq.. alhamdulillah.. rezeki aritu ada sehari je yg dpt byk.. tu cepat dpt 100usd.. lepas ni lambat lagi la nak penuh.. haha

      Delete
  2. Wahhh.. Bestnya dah dapat 1st payment. Akk nyer ntah bila la nak cecah usd100, lagi la guna blogspot, lmbt la nak dapat

    ReplyDelete
  3. Woewww Dilah bestnyaaa..
    Sis ko ni adeii elok-elok adsense naik kena hold plak, tu lee tgh tggu no pin code tu haaa...sabo je le ni menunggu...

    ReplyDelete
  4. ALHAMDULILLAH.. bestnya dapat cash out.. Liez pun lagi sikit dah boleh cash out..

    ReplyDelete
  5. Tahniah. Saya menunggu hampir 4 tahun baru boleh cash out.

    ReplyDelete
  6. Jealousnyaaa.... tah bila nak start buat nihhh....Tahniah sisturrr......
    Rezekiiii

    ReplyDelete
  7. Tahniah....bestnya berjaya dpt first payment

    ReplyDelete
  8. Alhamdulillah. Tahniah dapat first payment dari adsense. Lepas ni tunggu payment kedua lak.

    ReplyDelete
  9. tahniah sis! macammana nak mintak bg lepas eh? saya dah try lama tak dapat jugak huhu.

    ReplyDelete
  10. wah tahniah! bestnyaa

    https://mylittlestoryi.blogspot.com/

    ReplyDelete
  11. tahniah sis. nak tanya pin code tu untuk apa yea?

    ReplyDelete