Celebrate Birthday Geng Mak-Mak di SDS Aeon Kulaijaya


Celebrate Birthday Geng Mak-Mak di SDS Aeon Kulaijaya | Assalamualaikum.. Bulan Ogos ni katanya bulan friedship month kan.. Dilah takde kawan yang betul2 rapat.. Lagi2 bila dah kawen, Ayah Wan tu jenis yang anti-social. Tak suka tempat-tempat yg bersesak ramai orang, Dia memang jenis family man.. balik kerja lepak kat rumah jer.. takde kuar ngan kawan2 ke apa.. memang takde.. kalau keluar pun memang kitorang akan keluar berenam 1 family.. haha

Dari kiri, Mira, Dilah dan Kak Fidah

Bila kat ofis pun, Dilah ni duduk jauh dari geng2 yang dah lama kerja di sini.. so memang sunyi sepi bila duduk kat table ni.. tapi Dilah ada 2 orang kawan yg paling rapat buat masa ni kat ofis.. Kitorang panggil geng mak-mak sebab banyak kongsi cerita pasal anak-anak.. ye, kitorang jadi rapat sebab anak2 lebih2 lagi kitorang ni masing2 breasfeeding anak sampai lebih setahun ke 2 tahun gitu.. maksudnya geng pam kat surau pun ni jugak la.. geng babywearing pun ni jugak.. tu yg jadik rapat tu..


Dah 2,3 tahun ni jugak, bila tiba birthday kitorang, nanti yg 2 orang ni akan buat surprise kat ofis.. ada je surprise hadiah birthday ke ofis.. tapi tahun ni kitorang celebrate kat luar pulak.. yela, masa kitorang berjumpa hanya time ofis hour.. lepas dari tu memang tak penah keluar sama2..

18 July yang lepas birthday Kak Fidah.. yang paling tua antara kitorang.. masing2 selang 3 tahun.. Dilah yang tengah2.. so kali ni kitorang pergi makan kat SDS je kat Aeon Kulaijaya.. dekat je ngan ofis.. Dilah suka makan kat SDS ni.. menu-menu dia agak menarik dan tak mahal sangat.. selalu ada promosi.. pastu siap ada jual macam2 kek dan roti kat sini..


So aritu Dilah ngan Mira yang pilih kek.. nanti staff SDS tu hantar kat meja.. siap nyanyi happy birthday lagi.. terkejut kak fidah.. haha.. excited katanya sebab 1st time sambut birthday meriah macam tu siap SDS pasang lagi birthday.. haha.. ehh.. kek tiramisu tu sedap sangat tau.. red velvet tu pun sedap jugak..

Dilah dan Kak Pidah

Kak Pidah ni aktif bersosial.. Dia presiden Selat Tebrau Babywearear untuk tahun ni.. Anak dah 3 orang.. yang tua dah nak UPSR tahun ni.. anak ke3 dia baya Fattah Anas (4 tahun). kitorang pregnant sama2.. bersalin selang sebulan je.. haha..

Dilah dan Mira

Yang Mira pulak mak anak 2. Anak sulung dia baya Fattah Anas. tapi anak perempuan.. kira kitorang ni ada anak yang sebaya umur 4 tahun.. ni kira macam adik Dilah la,.. beza 3 tahun kan.. Dan Dilah pulak mak anak 4.. haha

Best berkawan dengan diorang ni sebab kitorang boleh cerita macam2.. cerita anak2 dan mak2 pun boleh..... boleh simpan rahsia..  haha tu penting kan.. Semoga persahabatan kitorang kekal sampai bila-bila.. sayang korang kerana Allah..

 

Post a Comment

6 Comments