Exit Pulai Jaya Kini Telah Dibuka


Exit Pulai Jaya Kini Telah Dibuka | Assalamualaikum.. Alhamdulillah, Exit Pulai Jaya telah dibuka secara rasminya pada hari Isnin lepas, 11.11.19. Bertahun-tahun penduduk kawasan Pulai menanti pembukaan exit Pulai Jaya yang dijanjikan oleh pemaju-pemaju perumahan kawasan sekitarnya.. Akhirnya kini kami boleh menarik nafas lega...

Bayangkan dalam 10 tahun ini, pembangunan kawasan Pulai ni sangat pesat.. Kawasan perumahan semakin banyak, penduduk semakin padat dan sudah tentu jalan raya utama yang menghubungkan kawasan Pulai ke bandar menjadi semakin sesak. Pergi balik kerja memang jem sentiasa...


Dilah kerja di Indahpura, berdekatan dengan JPO dan juga Aeon Kulai.. bila Exit Pulai Jaya tu dibuka, memang cepat sangat Dilah pergi dan balik kerja.. Pergi kerja 15min instead of 30min (kalau tak jem) dan balik kerja 20min instead of 40min kalau jem sikit2.. Jem teruk boleh cecah sejam lebih.. nangissss mak nak amik anak sekolah.. haha.. So skrg dah tak perlu nak hadap jem lagi..  Lega sangat..


 
Dari susur nak ke Nusajaya (dari JPO) tu ke susur Pulai Jaya hanya 1km sahaja.. bayangkan selama ni bukan main pusing jauh lagi.. Jauh kalau tak jem ok lagi.. tapi ni jem memanjang... So lepas ni kalau nak balik kampung pun boleh la lalu exit Pulai Jaya tu je.. lagi dekat dan jimat sikit duit tol.. Oh ya, untuk laluan baru ni tak perlu bayar tol tau..



Ok, ni masa on the way nak pergi kerja pulak.. dari Traffic light Pulai Perdana 2 / Taman Pulai Emas tu.. masuk dalam tu dalam 1km jer utk sampai ke susur masuk highway tu.. memang dekat jer..


Dah masuk traffic light yg ke 2 tu terus nampak signboard masuk susur ke senai..

Masuk highway ke arah Senai - Kulai

Baru 500m dah nampak signboard susur ke Senai
Alhamdulillah.. lepas ni dah kurang la stress nak hadap jem.. kalau balik lewat pun xdela risau sangat.. So orang2 area Kulai yang nak ke Taman Universiti dan UTM dan Pulai boleh la lalu sini ya..
Exit Pulai Jaya Kini Telah Dibuka Exit Pulai Jaya Kini Telah Dibuka Reviewed by Dilah on November 13, 2019 Rating: 5

3 comments:

  1. Salam Dilah, akk pun sejak laluan Pulai Indah dah tembus Gelang Patah memang tak lalu lagi dah jalan luar, asyik ikut jalan belakang terus masuk hgway. tapi balik akk tetap bertabah lalu jalan biasa, huhu

    ReplyDelete
  2. Nampak lengang laluannya.
    Hilang masalah jem.

    ReplyDelete
  3. owh.. hari tu lalu belum buka lagi... cepat juga siap..

    ReplyDelete

Powered by Blogger.