Happy 10th Years Anniversary - Ceritera Ibu

Happy 10th Years Anniversary


Happy 10th Years Anniversary| Assalamualaikum.. Alhamdulillah.. semalam 5 Dec genap 10 tahun usia perkahwinan kami suami isteri.. 10 tahun yang penuh mencabar, ada pasang surutnya.. dugaan demi dugaan kami cuba atasi bersama.. Bergaduh merajuk dan berselisih pendapat tu biasa la.. kena la salah sorang mengalah kan..


Alhamdulillah, dah lepas fasa ke 2 iaitu fasa 10 tahun ni.. masuk fasa ke3 pulak lepas ni.. pastinya cabarannya tetap ada..

Fasa 5 tahun pertama - Fasa penyesuaian.. kenal hati budi, perangai pasangan lebih dalam lagi.. anak-anak pun masih kecil sangat.. perubahan baru jadi ibu ayah kan..

Fasa 5 tahun ke2 - Anak-anak dah mula sekolah, tadika, awal sekolah rendah.. perubahan juga tu kita sama2 handle nak uruskan anak sekolah dengan anak lain yg masih kecik lagi kan.. agak mencabar juga dengan perubahan ni.. dengan kerja lagi.. memang penat sangat.. emosi selalu turun naik..

Fasa 5 tahun ke3 - Anak-anak semua dah bersekolah rendah dan masuk sekolah menengah.. time ni mungkin lebih banyak uruskan anak sekolah.. dan maybe dah boleh ada me time sikit kan..


Apa-apa pun semoga ikatan perkahwinan kami sentiasa diberkati dan dilindungi dari perkara2 yang tak elok.. Banyakkan bersabar dan bertolak ansur.. semoga kami kekal bersama hingga ke jannah.. amiin...

8 comments:

 1. tahniah sebab berjaya harung 10 tahun yg pertama. Insyaallah...many more years to come.

  ReplyDelete
 2. Tahniah
  Semoga kekal bahagia selamanya

  ReplyDelete
 3. Happy anniversary dilah and husband..

  ReplyDelete
 4. Alhamdulillah, bukan senang kan nak cari persefahaman tu, semoga pengalaman yg lepas akan mematangkan kita.

  ReplyDelete
 5. Happy anniversary. Semoga bahagia sampai syurga. Aaminn

  ReplyDelete
 6. alhamdulilah... semoga perkahwinan ini sehingga ke syurga dan sentiasa mendapat keberkatan allah.

  ReplyDelete