Salam Ramadhan 1441H/2020 - Ceritera Ibu

Salam Ramadhan 1441H/2020


Salam Ramadhan 1441H/2020 | Assalamualaikum.. Salam Jumaat dan Ramadan Kareem buat semua.. 1 Ramadan 1441H tahun ni jatuh pada hari Jumaat yang mulia.. Indah sungguh kan.. Alhamdulillah, bertemu juga dengan bulan ramadan tahun ni...


Bulan Ramadan tahun ni sangat special.. kita berpuasa di rumah setiap hari.. tak boleh balik kampung.. X boleh pergi bazar, x boleh pegi shopping beli persiapan Raya.. Solat terawih pun di rumah sahaja.. Dilah memang biasa solat terawih kat rumah je sebab anak kecik2 lagi.. tapi kali ni berbeza sbb Ayah Wan yg jadi imam solat terawih kat rumah.. Memang lain sangat kan...

Rindu nak jumpa family.. nak sahur dan berbuka dgn family.. anak2 pun dah rindu nak balik kampung.. tp itu la pengorbanan kecil kita yg dapat kita buat untuk negara.. just #StayAtHome.. frontliners kena bertugas untuk negara Tu lagi banyak pengorbanannya kan..




Dilah mohon maaf pada semua readers dan kawan2 diatas segala salah silap yg Dilah buat sama ada sengaja atau tidak disengajakan.. Semoga kita semua dapat menjalani ibadah puasa pada tahun ini dengan sempurna.


Selamat berpuasa buat semua ya..

8 comments:

  1. Selamat berpuasa buat Dilah sekeluarga.

    ReplyDelete
  2. Selamat berpuasa Dila sekeluarga ...

    ReplyDelete
  3. Mohon maaf gak kak..kalau Ada pernah terasa..... Moga selamat semuanyaa..pilih seperti sedia kala... Selamat berpuasa kak ... Stay safe

    ReplyDelete
  4. Salam ramadan dan selamat berpuasa

    ReplyDelete
  5. salam Ramadhan kak Dilah, selamat menunaikan ibadah puasa!

    ReplyDelete
  6. Salam ramadhan...
    selamat berpuasa...:)

    ReplyDelete
  7. Salam Ramadhan dan selamat berpuasa :)

    ReplyDelete