Sambut Birthday Fattah Anas semasa PKP Fasa 2 - Ceritera Ibu

Sambut Birthday Fattah Anas semasa PKP Fasa 2


Sambut Birthday Fattah Anas semasa PKP Fasa 2 | Assalamualaikum.. Bulan ni bulan kelahiran Fattah Anas dan Faiz Mikail.. Kebetulan pulak, time birthday diorang ni, Perintah Kawalan Pergerakan dilanjutkan lagi. Pada awalnya rasa boleh la kita makan-makan kat luar lepas habis PKP Fasa 1 untuk sambut birthday Fattah.. Sekali dilanjutkan pulak sampai 14 April. 


Then cakap dalam hati, takpe la.. habis PKP fasa 2 nanti boleh balik rumah tokma untuk sambut awal ramadhan dan sekali sambut birthday Faiz Mikail pulak sekali ngan birthday Tok Ma jugak.. Lagi sekali PKP dilanjutkan sampai 28hb pulak.. Actually Dilah takde masalah pun PKP ni dilanjutkan.. cuma sebab dah lama tak balik kampung kan, tu konon plan boleh sambut birthday sama-sama ngan family..


So untuk birthday Fattah Anas pada 2 April yang lepas, kitorang sambut kat rumah kecil-kecilan jer.. order MCD je sebab haritu pun Dilah WFH, cuma Dilah buat kek choc moist sahaja.. tu yang untuk makan tu kita order je la senangkan.. tu pun start buat kek dah 5 petang.. dengan kita ni amatur, jarang-jarang baking kan... so banyak barang tak ada.. buat je la guna apa yg ada, tak ada deko kek cantik-cantik pun.. tapi Dilah puas hati sangat sebab semua suka kek choc moist tu... memang sedap.. nanti ada masa Dilah share resepi ye..



Beberapa ari sebelum tu sempat la beli belon, tu pun jumpa belon yg kecik je.. boleh la, wat meriah2 nampak ceria sikit kan.. haha.. x yah nak deko beria sangat, lom sempat deko abis dikerjakan belon tu dgn si kecik.. tp dapat la menambah keceriaan kat anak-anak kan..



Alhamdulillah, walaupun sambut ala kadar, tapi tak rasa kurang. anak-anak nampak happy.. si kecik tu suka sangat lagu happy birthday to you.. sampai asyik ulang2 je video yg Ayah Wan record..

Buat anak ibu Fattah Anas,
Selamat Hari Jadi yang ke 5 tahun.
Semoga Fattah Anas menjadi anak yang soleh,
berbudi pekerti mulia, beriman dan berjaya di dunia dan akhirat..

6 comments:

  1. alhamdulillah, walaupun simple, tetap meriah kan bila ada anak kecik ni...happy belated birthday Fattah Anas!

    ReplyDelete
  2. sedapnya kek dia... happy birthday putera soleh Fattah Anas..

    ReplyDelete
  3. Waalaikumussalam. Selamat hari lahir Fattah Anas ­čśŹ

    ReplyDelete
  4. Happy Birthday, Fattah ! Okay, Aunty Bella rindu paling cekenit tuh si baju merah :P

    ReplyDelete
  5. Samalah Dilah, 2 anak Sis tahun ni sambut besday dalam PKP, termasuk gak MIa tu ha...hepi besday Anas...nampak sedap kek ko ar...

    ReplyDelete
  6. walaupon simple tpi mesti mereka happy.happy birthday adik fattah anas

    ReplyDelete